Connect with us

technokrata

Egy új készülék révén immár bárki megmérheti a mobilok sugárzását

Kütyük

Egy új készülék révén immár bárki megmérheti a mobilok sugárzását

Akik folyamatosan tudni szeretnék, hogy mekkora az őket érő mobiltelefonos sugárzás, most már akár mobil sugárzás mérő készüléket is vásárolhatnak maguknak.


A CellSensor EMF Detection Meter névre keresztelt eszköz körülbelül akkora, mint egy mobiltelefon, és a mobil készülékek sugárzását éppúgy képes detektálni, mint az egyéb, rendkívül alacsony frekvenciájú elektromágneses tereket. A speciális berendezés egyrészt a beépített műszerén keresztül közül sugárzási információkat, másrészt pedig hangbeli figyelmeztetést is képes adni használója számára. Az alapcsomagban egyébként egy vezetékes távirányító is helyet kapott, így a mérést végzőnek nem feltétlenül kell a sugárzás közvetlen közelében tartózkodnia.

A fejlesztők felhívják a figyelmet arra, hogy manapság egyre több olyan tanulmány lát napvilágot, mely szerint a mobilok komoly egészségkárosító hatást gyakorolnak az emberi szervezetre, azonban mivel a készülékek keltette sugárzást szabad szemmel természetesen nem lehet látni, a piacon igény mutatkozik a mobil sugárzást mérő berendezésekre. A CellSensor EMF Detection Meter többek közt arra is alkalmas, hogy bemérje az épületekben működő Wi-Fi hotspotokat, a falakban húzódó elektromos vezetékeket és egyéb kábeleket.

Az egyetlen 9 V-os elemről üzemelő mérőműszer 0-1, valamint 0-10 mW/cm2 rádiófrekvenciás, illetve 0-5, valamint 0-50 MilliGauss elektromágneses méréshatárral rendelkezik. A CellSensor EMF Detection Meter ára 39,99 dollár, vagyis mintegy 8 ezer forint.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle