Connect with us

technokrata

Egy új készülék révén immár bárki megmérheti a mobilok sugárzását

Kütyük

Egy új készülék révén immár bárki megmérheti a mobilok sugárzását

Akik folyamatosan tudni szeretnék, hogy mekkora az őket érő mobiltelefonos sugárzás, most már akár mobil sugárzás mérő készüléket is vásárolhatnak maguknak.


A CellSensor EMF Detection Meter névre keresztelt eszköz körülbelül akkora, mint egy mobiltelefon, és a mobil készülékek sugárzását éppúgy képes detektálni, mint az egyéb, rendkívül alacsony frekvenciájú elektromágneses tereket. A speciális berendezés egyrészt a beépített műszerén keresztül közül sugárzási információkat, másrészt pedig hangbeli figyelmeztetést is képes adni használója számára. Az alapcsomagban egyébként egy vezetékes távirányító is helyet kapott, így a mérést végzőnek nem feltétlenül kell a sugárzás közvetlen közelében tartózkodnia.

A fejlesztők felhívják a figyelmet arra, hogy manapság egyre több olyan tanulmány lát napvilágot, mely szerint a mobilok komoly egészségkárosító hatást gyakorolnak az emberi szervezetre, azonban mivel a készülékek keltette sugárzást szabad szemmel természetesen nem lehet látni, a piacon igény mutatkozik a mobil sugárzást mérő berendezésekre. A CellSensor EMF Detection Meter többek közt arra is alkalmas, hogy bemérje az épületekben működő Wi-Fi hotspotokat, a falakban húzódó elektromos vezetékeket és egyéb kábeleket.

Az egyetlen 9 V-os elemről üzemelő mérőműszer 0-1, valamint 0-10 mW/cm2 rádiófrekvenciás, illetve 0-5, valamint 0-50 MilliGauss elektromágneses méréshatárral rendelkezik. A CellSensor EMF Detection Meter ára 39,99 dollár, vagyis mintegy 8 ezer forint.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő