Connect with us

Börtönbüntetés járhat egy-egy obszcén SMS-ért

Kütyük

Börtönbüntetés járhat egy-egy obszcén SMS-ért

A mobiltelefonjukat erkölcstelen dolgokra használó előfizetők komoly rendőrségi fellépésre számíthatnak.

Az Egyesült Arab Emirátusokban a rendőrség képviselői felhívták a figyelmet arra, hogy a mobiltelefonok segítségével, MMS-ben, vagy éppen közvetlen Bluetooth kapcsolaton keresztül pornográf fényképeket küldözgető személyek komoly büntetésre számíthatnak. A hatóságok ezenkívül azokat is meg kívánják büntetni, akik trágár és erkölcstelen szavakat tartalmazó SMS-eket küldenek másoknak. A rajtakapott elkövetők adott esetben börtönbüntetést is kaphatnak.

A hatóságok ezenkívül azon hackerek ellen is fel szeretnének lépni, akik az egyes mobil készülékekben fellelhető Bluetooth biztonsági réseket kihasználva illetéktelen módon személyes információkat tulajdonítanak el. A hackerek képesek lehetnek a kiszemelt áldozat mobiltelefonján tárolt telefonkönyv és naptár alkalmazás adatainak ellopására, de ezenkívül akár az SMS és MMS üzenetekhez is hozzá tudnak férni. Ezenkívül az sem elképzelhetetlen, hogy ily módon egyesek teljes telefonos beszélgetéseket is lehallgatnak, ami bizony ipari kémkedéssel is felérhet.

Az ebben a térségben található Szaúd-Arábiában egyébként egészen a közelmúltig drákói szigorral tiltották a kamerás mobiltelefonok használatát, illetve kereskedelmét. A tiltó rendelkezés hatályon kívül helyezését követően természetesen azonnal óriási érdeklődés mutatkozott ezen telefonok iránt.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő