Connect with us

technokrata

Börtönbüntetés járhat egy-egy obszcén SMS-ért

Kütyük

Börtönbüntetés járhat egy-egy obszcén SMS-ért

A mobiltelefonjukat erkölcstelen dolgokra használó előfizetők komoly rendőrségi fellépésre számíthatnak.

Az Egyesült Arab Emirátusokban a rendőrség képviselői felhívták a figyelmet arra, hogy a mobiltelefonok segítségével, MMS-ben, vagy éppen közvetlen Bluetooth kapcsolaton keresztül pornográf fényképeket küldözgető személyek komoly büntetésre számíthatnak. A hatóságok ezenkívül azokat is meg kívánják büntetni, akik trágár és erkölcstelen szavakat tartalmazó SMS-eket küldenek másoknak. A rajtakapott elkövetők adott esetben börtönbüntetést is kaphatnak.

A hatóságok ezenkívül azon hackerek ellen is fel szeretnének lépni, akik az egyes mobil készülékekben fellelhető Bluetooth biztonsági réseket kihasználva illetéktelen módon személyes információkat tulajdonítanak el. A hackerek képesek lehetnek a kiszemelt áldozat mobiltelefonján tárolt telefonkönyv és naptár alkalmazás adatainak ellopására, de ezenkívül akár az SMS és MMS üzenetekhez is hozzá tudnak férni. Ezenkívül az sem elképzelhetetlen, hogy ily módon egyesek teljes telefonos beszélgetéseket is lehallgatnak, ami bizony ipari kémkedéssel is felérhet.

Az ebben a térségben található Szaúd-Arábiában egyébként egészen a közelmúltig drákói szigorral tiltották a kamerás mobiltelefonok használatát, illetve kereskedelmét. A tiltó rendelkezés hatályon kívül helyezését követően természetesen azonnal óriási érdeklődés mutatkozott ezen telefonok iránt.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák