Connect with us

technokrata

A mobiltelefonálás rontja a sperma minőségét

Kütyük

A mobiltelefonálás rontja a sperma minőségét

A napokban egy újabb olyan jelentés került nyilvánosságra, melyből kiderül, hogy a mobiltelefonok keltette sugárzás károsítja az egészséget.


Az ausztráliai NewCastle Egyetem munkatársai egerekkel folytattak kísérleteket és megállapították, hogy a mobil készülék által kibocsájtott rádióhullámok károsítják az állatok spermáját.

John Aitken professzor és Dr. Bruce King az egyetem Tudományos és Információ Technológiai tanszékének munkatársai az üggyel kapcsolatban elmondták, hogy az egereket ugyanolyan elektromágneses sugárzásnak tették ki, mint amilyen sugárzást az emberi szervezet kap a manapság egyre többet használt mobiltelefonoktól. Az első vizsgálati eredmények azt mutatják, hogy a sugárdózist kapott egerek DNS-e jelentős elváltozást mutatott azon egerek DNS-éhez képest, melyek sugárzásmentes környezetben tartózkodtak.

˝Minden jel arra mutat, hogy a mobiltelefon használat rossz hatással van a sperma minőségére, azonban mindenképpen további kutatásokat kell végeznünk annak érdekében, hogy teljesen megbizonyosodjunk a káros hatásokról. A közeljövőben több új, rendkívül alapos tesztet és vizsgálatot fogunk lefolytatni ebben a témakörben˝ – nyilatkozta Aitken professzor.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle