Connect with us

Hirdetés

technokrata

Videoletöltés és -megosztás a Google révén

Kütyük

Videoletöltés és -megosztás a Google révén

Örökké bővülő keresőszolgáltatásának újabb „vadhajtása” válik hamarosan használhatóvá.

Larry Page még hétfőn jelentette be, hogy a Google nemsokára lehetőséget fog nyújtani személyes videoklipek archiválására. A vállalat társalapítója az USA-ban megtartott National Cable & Telecommunications Association show-n tartott beszámolót, mely szerint napokon belül megindulhat az egyes videofile-ok elhelyezése a rendszerben, melyet Page video-blogolásnak nevezett.

Mindez újabb jele a vállalat videók iránti elkötelezettségének. Ismeretes, hogy januárban már bejelentették a Google Video szolgáltatást, mely az Egyesült Államokban fogható TV-műsorok adásai között tett lehetővé keresést. Arra ugyan (egyelőre) nincs lehetőség, hogy az információra vágyó internetezők közvetlenül az internetes vállalat website-járól nézhessék meg az adásokat, hanem inkább arról van szó, hogy egy kifejezésre rákeresve a témát érintő műsorok leírása, sugárzási ideje lelhető fel egyszerűen, tévéműsor-újság nélkül.

Arról egyelőre nincsen információ, hogy pontosan miként fog zajlani a video-blogolás, avagy a mozgóképekkel tarkított webes naplóírás. A vállalat ugyan szeretné a saját oldaláról elérhetővé tenni ezeket az állományokat, de előtte ki kell alakítaniuk az ezzel kapcsolatos üzleti modellt, illetve meg kell egyezniük a tartalomtulajdonosokkal is. Mindenesetre ez egy újabb lépés a digitális világ totálisan kereshetővé alakításának irányába.

A Google-nak azonban igyekeznie kell, mert riválisai, a Yahoo és a Microsoft már ott „lihegnek a nyakában”. Az előbbi még tavaly decemberben indította el videokereső motorját, és a redmondi gigász sem pihen. A Microsoft éppen a múlt héten tette elérhetővé az internetezők számára az MSN Video Downloads névre keresztelt szolgáltatását, amely például a Fox Sports, MSNBC.com stb. TV programjainak megtekintését teszi lehetővé, 20 dolláros éves előfizetési díj ellenében. Mindezen állományokat ráadásul hordozható médialejátszókra is át lehet másolni, olvasható a vállalat múlt heti közleményében.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés