Connect with us

technokrata

Videoletöltés és -megosztás a Google révén

Kütyük

Videoletöltés és -megosztás a Google révén

Örökké bővülő keresőszolgáltatásának újabb „vadhajtása” válik hamarosan használhatóvá.

Larry Page még hétfőn jelentette be, hogy a Google nemsokára lehetőséget fog nyújtani személyes videoklipek archiválására. A vállalat társalapítója az USA-ban megtartott National Cable & Telecommunications Association show-n tartott beszámolót, mely szerint napokon belül megindulhat az egyes videofile-ok elhelyezése a rendszerben, melyet Page video-blogolásnak nevezett.

Mindez újabb jele a vállalat videók iránti elkötelezettségének. Ismeretes, hogy januárban már bejelentették a Google Video szolgáltatást, mely az Egyesült Államokban fogható TV-műsorok adásai között tett lehetővé keresést. Arra ugyan (egyelőre) nincs lehetőség, hogy az információra vágyó internetezők közvetlenül az internetes vállalat website-járól nézhessék meg az adásokat, hanem inkább arról van szó, hogy egy kifejezésre rákeresve a témát érintő műsorok leírása, sugárzási ideje lelhető fel egyszerűen, tévéműsor-újság nélkül.

Arról egyelőre nincsen információ, hogy pontosan miként fog zajlani a video-blogolás, avagy a mozgóképekkel tarkított webes naplóírás. A vállalat ugyan szeretné a saját oldaláról elérhetővé tenni ezeket az állományokat, de előtte ki kell alakítaniuk az ezzel kapcsolatos üzleti modellt, illetve meg kell egyezniük a tartalomtulajdonosokkal is. Mindenesetre ez egy újabb lépés a digitális világ totálisan kereshetővé alakításának irányába.

A Google-nak azonban igyekeznie kell, mert riválisai, a Yahoo és a Microsoft már ott „lihegnek a nyakában”. Az előbbi még tavaly decemberben indította el videokereső motorját, és a redmondi gigász sem pihen. A Microsoft éppen a múlt héten tette elérhetővé az internetezők számára az MSN Video Downloads névre keresztelt szolgáltatását, amely például a Fox Sports, MSNBC.com stb. TV programjainak megtekintését teszi lehetővé, 20 dolláros éves előfizetési díj ellenében. Mindezen állományokat ráadásul hordozható médialejátszókra is át lehet másolni, olvasható a vállalat múlt heti közleményében.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő