Connect with us

technokrata

Pannon GSM: mobil szélessáv immár vidéken is

Kütyük

Pannon GSM: mobil szélessáv immár vidéken is

A Pannon GSM mobil szélessávú hálózata március végétől Budapest egész területén elérhető a felhasználók számára. A hagyományos GSM rendszernél jelentősen nagyobb adatátviteli sebességet, és ennek köszönhetően innovatív szolgáltatások egyre bővülő sorát biztosító rendszer kiépítését most a vidéki nagyvárosokban és a Balaton környékén folytatja a szolgáltató.

Fél éven belül az ország nagyobb városaiban lakók többsége élvezheti a Pannon GSM mobil szélessáv szolgáltatásának előnyeit. Az ezt kiszolgáló, új generációs EDGE hálózat folyamatos fejlesztése révén május végére Magyarország nyolc nagyvárosában – Debrecen, Kecskemét, Miskolc, Nyíregyháza, Pécs, Szeged, Székesfehérvár, Szolnok – válik mindennapi valósággá a mobil internet, a zenehallgatás vagy a videónézés, az irodai alkalmazások távoli elérése. Az üdülési szezonra a Balaton környéke, majd szeptember végével további negyven jelentős magyar város is rákapcsolódhat a távközlés jövőjét jelentő mobil szélessávra.

A szolgáltatás hátterében álló EDGE technológia az eddig ismert megoldásoknál legalább háromszor gyorsabb adatátvitelre – megfelelő készülékkel akár 220 Kbit/s-os sebességre – képes. Ezen a területen Magyarországon a Pannon GSM rendelkezik a legnagyobb tapasztalattal: 2003 májusában a távközlési vállalat hajtotta végre Európa első nyilvános EDGE-hívását. Ez azonban csak a kezdet, hiszen mindeközben folyamatosan zajlik a harmadik generációs UMTS hálózat kiépítése is: a sávszélesség további jelentős bővülését és új szolgáltatások – így a videótelefonálás – igénybevételét lehetővé tevő hálózatot a jövő év januárjától használhatják majd az ügyfelek.

A mobil szélessávon a megszokott adatszolgáltatások még jobb minőségben élvezhetők, míg a nagy kapcsolati sebesség számtalan új lehetőséget is teremtett a mobil szórakoztatás, illetve munka terén. A WAP-on át elérhető tartalomszolgáltatások gyorsabbak és gazdagabbak, a letölthető képek és hangok élethűsége minden korábbinál tökéletesebb. Az adatok, bejegyezések, e-mailek is bárhonnan egy mozdulattal szinkronizálhatóak – köszönhetően a mobil szélessávnak és a Pannon GSM által kifejlesztett irodai alkalmazás-csomagoknak.

A mobil szélessáv által lehetővé tett megoldások közül ma a streaming videó aknázza ki legteljesebben a technológiában rejlő lehetőségeket. A Pannon GSM 2005 elején mutatta be egyedülálló, folyamatosan bővülő kínálatot nyújtó videó-szolgáltatásait. Az az előfizető, akinek erre alkalmas készüléke van, mobilja segítségével nyomon követheti az RTL Klub és a Cool TV legnépszerűbb sorozatait, műsorait (például a Barátok közt, a Gerilla Grill vagy a Heti Hetes legújabb adásait); online élvezheti kedvenc zenekarainak videóklipjeit és visszanézheti az aktuális sportesemények legizgalmasabb pillanatait, köztük a magyar futballbajnokság heti összefoglalóit is.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő