Connect with us

technokrata

IPv6 kompatibilitás az Internet kritikus fontosságú részén

Kütyük

IPv6 kompatibilitás az Internet kritikus fontosságú részén

Az Internet alapját jelentő DNS rendszer kritikus fontosságú részét Juniper Networks M-Series router szolgálja ki, a Domain Name System F-Root szervercsomópontján teljes IPv6 támogatással.

A Juniper Networks nemrégiben tette közzé, hogy az Internet Systems Consortium (ISC) új-zélandi telephelyén egy fejlesztés keretében a Juniper Networks IPv6 kompatibilis M-series routereket helyezett üzembe a világméretű DNS (Domain Name System) rendszer „F–Root” csomópontjának kiszolgálására. A fejlesztés révén az ottani névszerverek már kezelni tudják az új generációs IPv6 lekérdezéseket is. Egyúttal egy sor fejlettebb alkalmazás használata is lehetővé válik az új routereknek köszönhetően, egyszersmind csökkent a működtetés költsége és bonyolultsága.

Az ISC egy non-profit közhasznú szervezet, ő működteti azt a 13 root server-t, amelyen az Internet domain név rendszere (azaz a Domain Name System – DNS) alapul. A DNS az internet felhasználhatóságának alapköve, ez teszi lehetővé, hogy a felhasználók könnyen megjegyezhető domain neveket használjanak a számokból álló IP címek helyett. Nap mint nap százmilliónyi internethasználó csatlakozik a DNS-hez mikor a böngészőjébe webcímeket ír be.

„Az M-series hardver alapú IPv6 támogatása igen nagy hatással volt ránk” – nyilatkozta Paul Vixie, az ISC elnöke. „A Juniper routerei még az elosztott szolgáltatás-megtagadás típusú (DDoS) támadás esetén is fennakadás nélkül, teljes kapacitással („vonali sebességgel”) képesek megszűrni és továbbítani a forgalmat, mivel mindent a célhardver végez. Szintén nagyra értékeljük a kiterjesztett IPv6 routing protokoll támogatását, valamint a rendszer teljesen moduláris, skálázható felépítését.”

A Juniper Networks M-series platformjai felettébb megbízható, skálázható és költség-hatékony IP/MPLS szolgáltatást nyújtanak a nagysebességű hálózatokon keresztül. Ezek a platformok lehetővé teszik, hogy a hálózat szilárdabban működjön, a működési költségek jelentősen csökkenjenek, valamint olyan, nagy teljesítményű biztonsági szolgáltatásokat nyújtanak, mint a hálózati címek fordítása (network address translation – NAT), tűzfal funkció és IPSec titkosítás. A Juniper Networks minden routing platformja rendelkezik beépített IPv6 lehetőséggel, a fokozott megbízhatóság, egyszerűbb rendszeradminisztráció és a működtetés költségeinek minimalizálása érdekében egyesítésre került a hibatűrő, moduláris JUNOS operációs rendszerrel.

Az ISC az M-series-t új-zélandi F-Root szerverének telephelyén, Aucklandben állította szolgálatba. Ez a legutóbbi átállás az ISC ázsiai és csendes-óceáni térségbeli M-series fejlesztéseit követi; többek között már Osakában és Szöülban is ilyen rendszer működik.

„Az IPv6 egy Infranet felállításában kulcsfontosságú szerepet játszik.” — fejtette ki Shaun Page, a Juniper Networks ausztráliai és új-zélandi regionális alelnöke. „Az M-series felhasználásával a teljes IPv6 támogatás beépült az ISC infrastruktúrájába, ezáltal a lehetőségei kitágultak, rugalmassága fokozódott a DNS szolgáltatások tekintetében a rendszer magas fokú megbízhatósága révén, hiszen ez a megbízhatóság az ilyen természetű alkalmazásoknál alapvető igény a feladat ellátásához.”Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom