Connect with us

IPv6 kompatibilitás az Internet kritikus fontosságú részén

Kütyük

IPv6 kompatibilitás az Internet kritikus fontosságú részén

Az Internet alapját jelentő DNS rendszer kritikus fontosságú részét Juniper Networks M-Series router szolgálja ki, a Domain Name System F-Root szervercsomópontján teljes IPv6 támogatással.

A Juniper Networks nemrégiben tette közzé, hogy az Internet Systems Consortium (ISC) új-zélandi telephelyén egy fejlesztés keretében a Juniper Networks IPv6 kompatibilis M-series routereket helyezett üzembe a világméretű DNS (Domain Name System) rendszer „F–Root” csomópontjának kiszolgálására. A fejlesztés révén az ottani névszerverek már kezelni tudják az új generációs IPv6 lekérdezéseket is. Egyúttal egy sor fejlettebb alkalmazás használata is lehetővé válik az új routereknek köszönhetően, egyszersmind csökkent a működtetés költsége és bonyolultsága.

Az ISC egy non-profit közhasznú szervezet, ő működteti azt a 13 root server-t, amelyen az Internet domain név rendszere (azaz a Domain Name System – DNS) alapul. A DNS az internet felhasználhatóságának alapköve, ez teszi lehetővé, hogy a felhasználók könnyen megjegyezhető domain neveket használjanak a számokból álló IP címek helyett. Nap mint nap százmilliónyi internethasználó csatlakozik a DNS-hez mikor a böngészőjébe webcímeket ír be.

„Az M-series hardver alapú IPv6 támogatása igen nagy hatással volt ránk” – nyilatkozta Paul Vixie, az ISC elnöke. „A Juniper routerei még az elosztott szolgáltatás-megtagadás típusú (DDoS) támadás esetén is fennakadás nélkül, teljes kapacitással („vonali sebességgel”) képesek megszűrni és továbbítani a forgalmat, mivel mindent a célhardver végez. Szintén nagyra értékeljük a kiterjesztett IPv6 routing protokoll támogatását, valamint a rendszer teljesen moduláris, skálázható felépítését.”

A Juniper Networks M-series platformjai felettébb megbízható, skálázható és költség-hatékony IP/MPLS szolgáltatást nyújtanak a nagysebességű hálózatokon keresztül. Ezek a platformok lehetővé teszik, hogy a hálózat szilárdabban működjön, a működési költségek jelentősen csökkenjenek, valamint olyan, nagy teljesítményű biztonsági szolgáltatásokat nyújtanak, mint a hálózati címek fordítása (network address translation – NAT), tűzfal funkció és IPSec titkosítás. A Juniper Networks minden routing platformja rendelkezik beépített IPv6 lehetőséggel, a fokozott megbízhatóság, egyszerűbb rendszeradminisztráció és a működtetés költségeinek minimalizálása érdekében egyesítésre került a hibatűrő, moduláris JUNOS operációs rendszerrel.

Az ISC az M-series-t új-zélandi F-Root szerverének telephelyén, Aucklandben állította szolgálatba. Ez a legutóbbi átállás az ISC ázsiai és csendes-óceáni térségbeli M-series fejlesztéseit követi; többek között már Osakában és Szöülban is ilyen rendszer működik.

„Az IPv6 egy Infranet felállításában kulcsfontosságú szerepet játszik.” — fejtette ki Shaun Page, a Juniper Networks ausztráliai és új-zélandi regionális alelnöke. „Az M-series felhasználásával a teljes IPv6 támogatás beépült az ISC infrastruktúrájába, ezáltal a lehetőségei kitágultak, rugalmassága fokozódott a DNS szolgáltatások tekintetében a rendszer magas fokú megbízhatósága révén, hiszen ez a megbízhatóság az ilyen természetű alkalmazásoknál alapvető igény a feladat ellátásához.”Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő