Connect with us

A mobiltelefonok előretörése miatt csökkenőben a karórák fontossága

Kütyük

A mobiltelefonok előretörése miatt csökkenőben a karórák fontossága

A karórák gyártásával foglalkozó cégek arra panaszkodnak, hogy a mobiltelefonok térnyerését követően jelentősen visszaestek az eladásaik.

˝Manapság a fiatalok már nem vásárolnak karórát. Ha tudni akarják, hogy mennyi az idő, egyszerűen csak rápillantanak a mindig náluk lévő mobiltelefon kijelzőjére˝ – panaszkodott Patrick Besnard, a francia óragyártó ipar egyik jeles képviselője a svájci Baselban megrendezett nemzetközi óra és ékszer szakvásáron.


Emlékezetes, hogy az elsősorban fiataloknak szánt, divatos óráiról ismert Swatch öt évvel ezelőtt egy különleges modell révén megpróbálta összeházasítani a mobiltelefont a karórával, azonban az öszvér készülék a különböző technikai nehézségek és méretbeli problémák miatt végül is nagy bukást jelentett.

A francia óragyártók szakszervezete egyébként nemrégiben beperelte az egyik francia mobiltelefonos szolgáltatót, mondván, hogy annak reklámja sérti az órakészítők érdekeit. A reklámban rossz fényben tüntetik fel az órákat, és egy békebeli hagyományos órát kidobnak egy szemetes kukába.

A svájci órások érdekképviselete ugyancsak sötéten látja a helyzetet: az idei esztendő első két hónapjában mindössze 1,2 milliós eladási darabszámot regisztráltak, ami több mint 25 százalékos visszaesést jelent. A gyártók abban bíznak, hogy a távol-keleti piacra szállított olcsóbb modellek, illetve az igényesebb európai vásárlóknak szánt drága órák továbbra is nagy népszerűségnek fognak örvendeni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő