Connect with us

Hirdetés

technokrata

A mobiltelefonok előretörése miatt csökkenőben a karórák fontossága

Kütyük

A mobiltelefonok előretörése miatt csökkenőben a karórák fontossága

A karórák gyártásával foglalkozó cégek arra panaszkodnak, hogy a mobiltelefonok térnyerését követően jelentősen visszaestek az eladásaik.

˝Manapság a fiatalok már nem vásárolnak karórát. Ha tudni akarják, hogy mennyi az idő, egyszerűen csak rápillantanak a mindig náluk lévő mobiltelefon kijelzőjére˝ – panaszkodott Patrick Besnard, a francia óragyártó ipar egyik jeles képviselője a svájci Baselban megrendezett nemzetközi óra és ékszer szakvásáron.


Emlékezetes, hogy az elsősorban fiataloknak szánt, divatos óráiról ismert Swatch öt évvel ezelőtt egy különleges modell révén megpróbálta összeházasítani a mobiltelefont a karórával, azonban az öszvér készülék a különböző technikai nehézségek és méretbeli problémák miatt végül is nagy bukást jelentett.

A francia óragyártók szakszervezete egyébként nemrégiben beperelte az egyik francia mobiltelefonos szolgáltatót, mondván, hogy annak reklámja sérti az órakészítők érdekeit. A reklámban rossz fényben tüntetik fel az órákat, és egy békebeli hagyományos órát kidobnak egy szemetes kukába.

A svájci órások érdekképviselete ugyancsak sötéten látja a helyzetet: az idei esztendő első két hónapjában mindössze 1,2 milliós eladási darabszámot regisztráltak, ami több mint 25 százalékos visszaesést jelent. A gyártók abban bíznak, hogy a távol-keleti piacra szállított olcsóbb modellek, illetve az igényesebb európai vásárlóknak szánt drága órák továbbra is nagy népszerűségnek fognak örvendeni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés