Connect with us

technokrata

A mobiltelefonok előretörése miatt csökkenőben a karórák fontossága

Kütyük

A mobiltelefonok előretörése miatt csökkenőben a karórák fontossága

A karórák gyártásával foglalkozó cégek arra panaszkodnak, hogy a mobiltelefonok térnyerését követően jelentősen visszaestek az eladásaik.

˝Manapság a fiatalok már nem vásárolnak karórát. Ha tudni akarják, hogy mennyi az idő, egyszerűen csak rápillantanak a mindig náluk lévő mobiltelefon kijelzőjére˝ – panaszkodott Patrick Besnard, a francia óragyártó ipar egyik jeles képviselője a svájci Baselban megrendezett nemzetközi óra és ékszer szakvásáron.


Emlékezetes, hogy az elsősorban fiataloknak szánt, divatos óráiról ismert Swatch öt évvel ezelőtt egy különleges modell révén megpróbálta összeházasítani a mobiltelefont a karórával, azonban az öszvér készülék a különböző technikai nehézségek és méretbeli problémák miatt végül is nagy bukást jelentett.

A francia óragyártók szakszervezete egyébként nemrégiben beperelte az egyik francia mobiltelefonos szolgáltatót, mondván, hogy annak reklámja sérti az órakészítők érdekeit. A reklámban rossz fényben tüntetik fel az órákat, és egy békebeli hagyományos órát kidobnak egy szemetes kukába.

A svájci órások érdekképviselete ugyancsak sötéten látja a helyzetet: az idei esztendő első két hónapjában mindössze 1,2 milliós eladási darabszámot regisztráltak, ami több mint 25 százalékos visszaesést jelent. A gyártók abban bíznak, hogy a távol-keleti piacra szállított olcsóbb modellek, illetve az igényesebb európai vásárlóknak szánt drága órák továbbra is nagy népszerűségnek fognak örvendeni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle