Connect with us

Rangos formatervezési díjakat zsebeltek be a Nokia mobil készülékei

Kütyük

Rangos formatervezési díjakat zsebeltek be a Nokia mobil készülékei

Az idei iF termék-formatervezési díjért rendezett versenyben a fogyasztói elektronikai cikkek kategóriában a Nokia több terméke díjat kapott: a Nokia divat-sorozata, a Nokia 2650 és a Nokia 6630 okostelefon, valamint a Nokia videoállvány.


Az iF formatervezési díjra idén több mint 30 országból 2.300 terméket neveztek be. A verseny a világ egyik legrangosabb formatervezési erőpróbája, az iF pecsét pedig a kiváló minőség garanciája.


A fejlődő piacok fogyasztóinak szánt Nokia 2650 telefont kompakt mérete és igényes kidolgozása miatt díjazták. A formatervezés az egyszerűség, a kiegyensúlyozottság, és szimmetria esztétikai elvein alapul. A kedvező árú, összecsukható telefon a leleményesen egyszerű és különleges mechanikai megoldása miatt érdemelte ki a díjat. A megoldás révén a telefon sziluettje nyitott és összecsukott állapotban is lenyűgözően egységes.

A zsűri a Nokia divat-sorozatát is értékelte. A sorozat az art deco stílus által ihletett, ugyanakkor a párizsi és a milánói kifutók legújabb trendjeit követő Nokia 7280, Nokia 7270, és Nokia 7260 telefont tartalmazza. A divat-sorozat termékei a ragyogó art deco korszak élénk színeit viselik. A Nokia 7280 újítása a hiányzó hagyományos billentyűzet, a telefon gazdag funkciókészletében beépített kamera és az adatátviteli lehetőségek széles skálája is szerepel. A Nokia 7270 összecsukható telefont a gravírozott rozsdamentesacél-borítás miatt díjazták. A Nokia 7260 viszont anyaga, grafikái és színe miatt részesült elismerésben.


A díjazott Nokia termékek harmadik kategóriája a csúcstechnológiát képviseli: A Nokia 6630 képkezelő okostelefon és a Nokia videoállvány. A Nokia videoállvány segítségével kézhasználat nélkül, egymástól távol is szemtől szembe beszélgethetünk. Ha a Nokia 6630 okostelefont beállítjuk a videoállványba, az automatikusan bekapcsolódó szolgáltatással videohívást bonyolíthatunk le a 3G hálózaton. A Nokia 6630 a természetes és ösztönös módon használható interfészt kiemelő, diszkrét, ugyanakkor izgalmas formájáért kapott elismerést. A harmonikus, íves forma függőlegesen és vízszintesen tartva egyaránt kényelmes fogást biztosít. A Nokia videoállványt stabilitása és kényelmes használata, valamint kis méretéből és összecsukhatóságából adódó egyszerű hordozhatósága miatt díjazták. Az együtt használható két termék valóra váltja az új 3G technológia ígéretét.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő