Connect with us

technokrata

Folyamatosan frissülő légszennyezettségi adatok a T-Mobile-tól

Kütyük

Folyamatosan frissülő légszennyezettségi adatok a T-Mobile-tól

A T-Mobile számára kiemelt fontossággal bír, hogy folyamatos tájékoztatást biztosítson a városok légszennyezettségi szintjéről.


A mobil operátor német Internetes oldalán (www.t-info.de), illetve mobiltelefonok segítségével elérhető t-zones site-ján mostantól bárki számára elérhetők az aktuális levegőszenyezettségi adatok. Amennyiben a 10 mikronnál kisebb átmérőjű finompor koncentrációja meghaladja a köbméterenkénti 50 mikrogrammot, az fokozott készültségi szintet jelent, és egy Európai Uniós rendelkezés kimondja, hogy egy esztendőben legfeljebb 35 olyan nap lehet, melyen készültségi szint van.

A T-Mobile által indított információs szolgáltatás keretein belül nem csak az aktuális finompor mennyiségek ismerhetők meg, hanem tájékoztatást nyerhetünk többek közt az UV sugárzás mértékéről, a levegő ózon tartalmáról, illetve a levegő általános minőségi indexéről.

A levegőben található finompor egyaránt lehet természetes és mesterséges eredetű. A finompor mennyiséget befolyásolják a különböző virágpollenek, a különböző halmazállapotú csapadékok, a vulkánkitörések, de például a cementgyárak és a gépkocsik is.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle