Connect with us

technokrata

Életet mentett a mobiltelefon: rátaláltak a dzsungelben eltévedt turistára

Kütyük

Életet mentett a mobiltelefon: rátaláltak a dzsungelben eltévedt turistára

A mobiltelefon mentette meg egy a dzsungelben eltévedt brit botanikus életét.

A The Independent című lap híradása szerint az 55 esztendős John Gillatt egy malajziai felfedezőtúra során tévedt el. Amikor a természetbarát észrevette, hogy semerre sem talál ki a sűrű növényzetű erdőből, felhívta a tőle mintegy 10 ezer kilométeres távolságra lévő, Angliában tartózkodó feleségét. A házaspár ezt követően 5 napon keresztül mobiltelefonon kommunikált egymással, míg a mentőcsapatoknak a rendelkezésükre álló információk alapján végre sikerült megtalálniuk a botanikust.

Amíg a telefon akkumulátora bírta szuflával, Gillatt időről időre rövid szöveges üzeneteket küldött feleségének, aki a messzi távolból koordinálta a mentési munkálatokat, melyben egyébiránt több mint 70-en vettek részt. ˝Édesapám korábban sokszor szidalmazta mobiltelefonját, most viszont hálát adhat neki, mert a készülék nélkül ki tudja mi történt volna vele˝ – nyilatkozta a történtek után Gillatt lánya.

A mentőcsapat tagjai elmondták, hogy a botanikus rendkívül le volt gyengülve, mikor rátaláltak, viszont szerencsére semmilyen sérülése nem volt. Gillatt egyébként légvonalban alig 10 kilométerre volt attól a ponttól, ahonnan túrára indult, az 5 nap alatt pedig dzsungel növényeket evett és elmondása szerint ˝rátalált Istenre˝.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle