Connect with us

Hirdetés

technokrata

Több mint 200 szakkönyv a magyar online kiadónál

Kütyük

Több mint 200 szakkönyv a magyar online kiadónál

Megjelent a Mercator Stúdió kétszázadik kötete; a kiadó informatikai szakkönyvek kiadásával foglalkozik.

A PDF formátumú könyvek (jelenleg ilyenek a Mercator Stúdió könyvei is) az ingyenes Acrobat Reader, e-Book Reader, Adobe Reader segítségével olvashatók. Az ilyen típusú könyvek igen előnyös tulajdonsága, hogy a képernyőn megjeleníthető a tartalomjegyzék, amelynek + ikonjaival jelölt csomópontjaiban alfejezeteket tartalmazó ágakat nyithatunk ki. A tartalomjegyzék bejegyzései ugyanakkor ugróhivatkozásként szolgálnak. Ha egy fejezetre akarunk lépni, akkor elegendő a bal oldali ablakrészben megjelenített könyvjelző-lista megfelelő részére kattintani. Sőt az ilyen könyvek teljes szövegében kereshetünk. Az angol nyelvű szövegeket a programmal fel is olvastathatjuk (a funkciót még nem valósították meg a magyar nyelvhez).

A kiadó könyveinek tördelésénél egyhasábos, álló B5-ös oldalbeállítást alkalmaz, hogy a képernyőn jól olvasható legyen, illetve a felhasználók a könyv témáját adó alkalmazás (például szövegszerkesztő) mellett megjelentetett ablakban a munka súgójaként felhasználhassák. Ehhez beállítható olyan ablak- és betűméret, amelyben az egyetlen hasáb jól áttekinthető. Az összes olvasóprogram magától értetődően biztosítja a tartalmak szükséges méretű nagyítását, könyvjelzők alkalmazását, különféle lapozó és kereső szolgáltatásokat.

A kiadó kínálatában szerepelnek az Adobe, Autodesk, Corel, Microsoft, Sun cégek szoftvereivel foglalkozó kötetek, de hardverrel, valamint az ECDL képzéssel kapcsolatos kiadványok is megtalálhatók. Néhány konkrét példa: 8 Adobe Illustrator, 9 Photoshop, 24 AutoCAD LT, 32 AutoCAD, 94 Microsoft (Office és különböző operációs rendszerekről szóló) kötet, köztük a teljes ECDL sorozat az Office 2000, XP, 2003, valamint Windows 2000 és XP operációs rendszerek figyelembevételével (összesen 19 kötet). Eddig 17 kötetet jelentettek meg, amelyek a Microsoft Office Rendszer 2003-as változatának programjaival foglalkoznak.

A kötetek közt ugyanúgy megtaláljuk a programokat részletesen bemutató felhasználói kézikönyveket, mint a programok elsajátítását, oktatását és tanulását segítő kiadványokat is.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés