Connect with us

technokrata

Több mint 200 szakkönyv a magyar online kiadónál

Kütyük

Több mint 200 szakkönyv a magyar online kiadónál

Megjelent a Mercator Stúdió kétszázadik kötete; a kiadó informatikai szakkönyvek kiadásával foglalkozik.

A PDF formátumú könyvek (jelenleg ilyenek a Mercator Stúdió könyvei is) az ingyenes Acrobat Reader, e-Book Reader, Adobe Reader segítségével olvashatók. Az ilyen típusú könyvek igen előnyös tulajdonsága, hogy a képernyőn megjeleníthető a tartalomjegyzék, amelynek + ikonjaival jelölt csomópontjaiban alfejezeteket tartalmazó ágakat nyithatunk ki. A tartalomjegyzék bejegyzései ugyanakkor ugróhivatkozásként szolgálnak. Ha egy fejezetre akarunk lépni, akkor elegendő a bal oldali ablakrészben megjelenített könyvjelző-lista megfelelő részére kattintani. Sőt az ilyen könyvek teljes szövegében kereshetünk. Az angol nyelvű szövegeket a programmal fel is olvastathatjuk (a funkciót még nem valósították meg a magyar nyelvhez).

A kiadó könyveinek tördelésénél egyhasábos, álló B5-ös oldalbeállítást alkalmaz, hogy a képernyőn jól olvasható legyen, illetve a felhasználók a könyv témáját adó alkalmazás (például szövegszerkesztő) mellett megjelentetett ablakban a munka súgójaként felhasználhassák. Ehhez beállítható olyan ablak- és betűméret, amelyben az egyetlen hasáb jól áttekinthető. Az összes olvasóprogram magától értetődően biztosítja a tartalmak szükséges méretű nagyítását, könyvjelzők alkalmazását, különféle lapozó és kereső szolgáltatásokat.

A kiadó kínálatában szerepelnek az Adobe, Autodesk, Corel, Microsoft, Sun cégek szoftvereivel foglalkozó kötetek, de hardverrel, valamint az ECDL képzéssel kapcsolatos kiadványok is megtalálhatók. Néhány konkrét példa: 8 Adobe Illustrator, 9 Photoshop, 24 AutoCAD LT, 32 AutoCAD, 94 Microsoft (Office és különböző operációs rendszerekről szóló) kötet, köztük a teljes ECDL sorozat az Office 2000, XP, 2003, valamint Windows 2000 és XP operációs rendszerek figyelembevételével (összesen 19 kötet). Eddig 17 kötetet jelentettek meg, amelyek a Microsoft Office Rendszer 2003-as változatának programjaival foglalkoznak.

A kötetek közt ugyanúgy megtaláljuk a programokat részletesen bemutató felhasználói kézikönyveket, mint a programok elsajátítását, oktatását és tanulását segítő kiadványokat is.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle