Connect with us

technokrata

Hol van közlekedési dugó? Megmondja az élő képeket közvetítő mobiltelefon!

Kütyük

Hol van közlekedési dugó? Megmondja az élő képeket közvetítő mobiltelefon!

Ausztriában mostantól immár lehetőség nyílik arra, hogy mobiltelefonja kijelzőjéről bárki információt szerezhessen az éppen aktuális közlekedési dugókról, illetve az azokat elkerülő útszakaszokról.


Az új rendszer részét képezi többek közt harmincöt darab közlekedési kamera, melyek képét bármilyen WAP kompatibilis mobiltelefonon be lehet hozni. A wap.verkehrslage.at címen elérhető szolgáltatást a Siemens AG Östrerreich segítségével működtetik.

A szolgáltatás a www.verkehrslage.at címen személyi számítógépek segítségével is igénybe vehető. Érdekes funkció az úgynevezett közlekedési barométer, mely közli velünk, hogy aktuálisan mekkora a városi, illetve autópálya forgalom átlagsebessége. Sok esetben hasznos lehet, hogy a rendszer arra is képes, hogy megmondja: egy-egy autópálya szakasz teljesítése mennyi időbe telik a jelenlegi közlekedési feltételek mellett.

Végül, de nem utolsó sorban még szabad parkolóhelyeket is kereshetünk, Bécs egyes kerületeire lebontva, és mindehhez adott esetben még csak ki sem kell mozdulnunk otthonról.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle