Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megabitek több mint 30 szabolcsi településen

Kütyük

Megabitek több mint 30 szabolcsi településen

A CovySoft Networks átadta Szabolcs-Szatmár-Bereg megye legnagyobb szélessávú mikrohullámú hálózatát, amelyen már több mint 30 település csatlakozhat a világhálóra.

Az elkészült beruházás segítségével több kistérséget átfogó, Internetes gerinchálózat jött létre, amely az ADSL szolgáltatásoknál megszokott nagy sávszélességet biztosítja a településeken élő embereknek. A rendszer előnyeit már több mint 30 település élvezheti, de 2005-ben további 40-50 településen kívánja elérhetővé tenni a szélessávú csatlakozást a CovySoft Networks.

„A beruházással végre sikerült olyan kapacitásokat teremteni, amelyekben idáig nagy hiányt szenvedett Szabolcs-Szatmár-Bereg megye. A rendszer nemcsak a településeket tudja kiszolgálni, hanem a területen fekvő ipari parkokat és gyárakat is, amelyeknél idáig nem volt elérhető a szélessávú Internet.” – mondta Kovács Zoltán a cég ügyvezetője.

A közel 300 kilométeres optikai, valamint hasonló méretű mikrohullámú szélessávú hálózat megvalósítását jelentősen segítette az Informatikai és Hírközlési Minisztérium támogatása, mely nélkül a beruházás nem tudott volna ebben a formában megvalósulni.

Kovács elmondta, hogy „a cég további erőforrásokat és finanszírozásokat keres a rendszer további bővítése érdekében, mivel az átadás óta több mint 40 település jelezte csatlakozási szándékát”. Szintén nagy az érdeklődés a határ romániai oldalán fekvő városokból – például Szatmárnémetiből is.

„A legnagyobb eredmény az, hogy az önkormányzatok többsége tudatos Internet-felhasználó lett, többen áttértek online banking-re és az e-mail forgalom is látványosan élénkült” –emelte ki a cég vezetője.

A társaság az internetes fejlesztések mellett nagy hangsúlyt fektet az önkormányzatok szoftveres fejlesztésére is, ezért az önkormányzatok ingyen kapták meg a cég saját fejlesztésű portál motorját, amivel frissíthetik honlapjaikat, valamint a későbbiekben egyre több olyan interaktív szolgáltatás bevezetését kezdhetik el, melyek fontos részét képezik az elektronikus közigazgatásnak.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés