Connect with us

technokrata

Honlap-ambulancia

Kütyük

Honlap-ambulancia

A hazai vállalkozások és intézmények többsége már rendelkezik honlappal. Nem minden honlap azonban, ami annak látszik. Sok az olyan webhely, ami fizikai értelemben ugyan működik, valójában azonban csak a helyet foglalja a cybertérben.

A Dotkommentár webhelyen most megnyílt honlap-ambulancia segítséget kíván nyújtani ahhoz, hogy az alibi-honlapok valódi, a vállalkozás, intézmény céljait segítő kommunikációs eszközzé válhassanak.

”Még mindig vannak, akik azt hiszik, hogy a honlap készítése kizárólag informatikai feladat. Mások szerint a weboldal divatcikk, vagyis tele kell zsúfolni mindenféle mutatós, „menő” dologgal. Ugyanakkor az elért eredmények igazolják azokat, akik hajlandók továbblépni a „képernyőre ragasztott brosúra” koncepciójánál.” – állítja Pécsi Ferenc e-kommunikációs tanácsadó, „dotkommentátor”.

Ahogy az ambuláns ellátás is csak egyszerűbb esetek kezelésére alkalmas, úgy a Honlap-ambulancia tevékenysége is csupán a legnagyobb hibák feltárására és egy-két terápiás javaslatra terjed ki. Egy nagyobb átalakítást megelőző átfogó elemzés, egy új honlap-stratégia kialakítása legfeljebb egy következő lépés lehet.

„1998 óta foglalkozom honlapok elemzésével. Az idő múlásával egyre több professzionális informatikai háttérrel és színvonalas grafikai arculattal elkészített honlappal találkozom, ugyanakkor jól érzékelhető, hogy változatlanul kevesen tudják, mit is kezdjenek „korszerű” honlapjukkal. Gyakran néhány egyszerű észrevétel is sokat segíthet: Talán meglepő, de sokan elfelejtik feltenni címüket, telefonszámukat saját honlapjukra, de van olyan is, aki saját cége emblémáját hagyja el, hogy még egy további szalaghirdetést elhelyezhessen.” – jegyzi meg a tanácsadó.

A Honlap-ambulancia elsősorban olyan a kis- és középvállalkozások, illetve intézmények jelentkezését várja, ahol érzik, valami nincs rendben honlapjukkal, de maguk nem képesek megtalálni a hibákat.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle