Connect with us

Hirdetés

technokrata

Óriási e-mailkapacitás a Yahoo-nál is

Kütyük

Óriási e-mailkapacitás a Yahoo-nál is

Az amerikai internetes vállalat hatalmasra, 1 GB-nyira növelte felhasználói postafiókjainak méretét.

Minden tavaly tavasszal kezdődött, amikor a Google bejelentette, hogy beindítja Gmail szolgáltatása tesztelését, mely 1 GB-os tárhelykapacitást kínál az e-maileknek. Ezért cserébe az internetezők az egymásnak küldözgetett elektronikus üzenetek szövegére alapuló reklámhirdetéseket kaptak, ám ez nem különösebben zavarta a felhasználókat. Ezt természetesen a riválisok sem hagyhatták szó nélkül, és megfordult az eddigi tendencia: a nagyobb cégek sorra jelentették be, hogy megnövelik postafiókjaik kapacitását.

A piac egyik komoly szereplője, a Yahoo 4 MB-ról először 100, majd 250 MB-osra hizlalta az egy felhasználóra jutó elektronikus üzenettárolás kapacitását, amit a minap 1 GB-ra növelt. Legalábbis szóban, mert a tényleges bővülésre április végéig várni kell; a Yahoo akkor kezdi el frissíteni az ingyenesen igénybe vehető szolgáltatást. A cég közlése szerint körülbelül két hétig fog tartani, míg a Yahoo Mail felhasználóinak mindegyike megtapasztalhatja a változást.

Mindez bizonyára annak a következménye, hogy a Google nemrég bejelentette: az eddig csak kevesek által használható Gmail szolgáltatását véletlenszerűen kezdi el kínálni a weboldalára ellátogató internetezők számára – elvileg tehát már akárki nyithat postafiókot az USA-beli cégnél. Többek szerint ez a lépés azt jelenti, hogy a vállalat közel egy éves tesztidőszak után a nagyközönség számára is elérhetővé teszi a szolgáltatást. Természetesen a Yahoo képviselői visszautasították az arra utaló feltételezéseket, hogy ez állt volna döntésük hátterében.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés