Connect with us

technokrata

Mobiltelefon hívásainak lekövetése révén ölték meg a csecsen szakadárok vezérét

Kütyük

Mobiltelefon hívásainak lekövetése révén ölték meg a csecsen szakadárok vezérét

Aszlan Maszhadovot, a csecsen szakadárok vezérét mobiltelefonos lekövetés segítségével sikerült megölni.


Samil Baszajev, csecsen hadúr egy a szeparatisták internetes oldalán megjelent közlemény szerint úgy véli, hogy az orosz biztonsági erők úgy találtak rá Maszhadovra, hogy meghatározták a mobil készülékéről indított hívások pontos pozícióját. Miután a csecsen szakadárok tavaly tárgyalásokat kezdtek az orosz állammal, Maszhadov minden nap rendszeresen felhívta a tengerentúli és otthon tartózkodó bajtársait, így a sok hívás miatt nem volt nehéz rátalálni a vezérre.

˝Maszhadov egyedül úgy maradhatott életben, hogy folyton rejtőzködött, azonban elkövetett egy nagy és egyben végezetes hibát: rendkívül gyakran mobiltelefonált˝ – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Baszajev. ˝Maszhadov közeli ismerősei között nem voltak árulók, és bizton állíthatom, hogy a fejére kitűzött 10 millió dolláros vérdíjból 5 milliót Nyikolaj Patrusev, az orosz biztonsági erők első embere, 5 milliót pedig helyi segítői fognak kapni˝ – tette hozzá a hadúr.

Az orosz biztonságiak csak annyi kommentárt fűztek az ügyhöz, hogy az elfogásban azon lakosok is komoly segítséget jelentettek, akik információt szolgáltattak Maszhadov tartózkodási helyéről.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle