Connect with us

technokrata

Megszigorítanák a káros sugárzású mobil bázisállomások biztonsági előírásait

Kütyük

Megszigorítanák a káros sugárzású mobil bázisállomások biztonsági előírásait

Az Egyesült Királyságban meg szeretnék szigorítani az egészségre káros sugárzást kibocsájtó mobiltelefon bázisállomások és antennák biztonsági előírásait.

Andrew Stunnel országgyűlési képviselő a napokban egy olyan előterjesztést nyújtott be a parlament elé, mely minden korábbinál szigorúbb biztonsági intézkedéseket foganatosítana a mobil bázisállomások kapcsán, ezenkívül előírná, hogy iskolák, egészségügyi intézmények, illetve otthonok közvetlen közelében ne lehessen ilyen állomásokat üzemeltetni.

A szigetországban az elmúlt időkben egyre több gondot okozott, hogy a mobil operátorok sűrűn lakott helyekre, gyermekek és betegek közelébe telepítettek bázisállomásokat. A helyi hatóságoknak jelenleg egyáltalán nem akadályozhatják meg a 15 méternél kisebb adótornyok építését, és az ennél nagyobb állomások működtetésébe is csak korlátozott beleszólásuk van.

˝Azt szeretném elérni, hogy egy-egy bázisállomás üzembe helyezése előtt minden esetben végezzék el a szükséges kockázatelemző vizsgálatokat, tehát állapítsák meg, hogy az adott antenna pontosan milyen egészségkárosító hatást gyakorolhat a környezetére. Előterjesztésemet az összes parlamenti párt támogatja, viszont a kormányzat ellenzi, ennek ellenére bízom a sikerben!˝ – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Stunnel képviselő.

Egyes kutatók szerint a mobiltelefonok által kibocsátott sugárzás nem károsítja az emberi szervezetet, ellenben a mobil bázisállomások közelében nem szabad huzamosabb ideig tartózkodni, azok ugyanis olyan jelentős sugárzást bocsátanak ki magukból, hogy képesek lehetnek az emberi egészség károsítására.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle