Connect with us

technokrata

Ultra-éles képet biztosít a Samsung gyönyörű új mobiltelefon kijelzője

Kütyük

Ultra-éles képet biztosít a Samsung gyönyörű új mobiltelefon kijelzője

A Samsung Electronics egy olyan újgenerációs mobiltelefon kijelzővel rukkolt elő, melynek képe minden korábbinál nagyobb szögben látható élesen, illetve rossz fényviszonyok mellett is tökéletesen leolvasható.


Az ultra-éles folyadékkristályos kijelző esetében használatos úgynevezett Samsung PVA technológiát az eddigiekben kizárólag nagyméretű LCD-k kapcsán alkalmazták, mostantól viszont már a közepes- és kisméretű kijelzők is kiaknázhatják a PVA-ban rejlő lehetőségeket. A Mobile Super Wide View+ (mSWV+) névre keresztelt, PVA-val felvértezett transzreflektív mobil kijelzők a dél-koreai vállalat szerint teljesen új vizuális élményt jelentenek majd a mobiltelefont használók számára.

A Samsung munkatársai a hivatalos bejelentés kapcsán elmondták, hogy az eddigi mobil kijelzők általában 250:1 kontrasztaránnyal és 80, illetve 100 fokos horizontális, illetve vertikális látószöggel rendelkeztek. Ezzel szemben a most debütált újgenerációs LCD-k kontrasztaránya már 400:1, az általuk megjelenített kép pedig minden irányból 160 fokos szögben látható.

A 2,22 colos képátlóval rendelkező Samsung mSWV+ folyadékkristályos kijelző QVGA felbontású, vagyis 240×320 pixelt tud megjeleníteni, 18 bites színmélysége pedig több mint 262 ezer színárnyalatot varázsol a szemünk elé. Az első ilyen új kijelzős, high-end kategóriás Samsung mobiltelefonok várhatóan valamikor a jövő év folyamán jelennek majd meg a kereskedelmi forgalomban.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle