Connect with us

technokrata

Pannon GSM: Munkácsy a mobilra, mobillal Munkácsy-ra

Kütyük

Pannon GSM: Munkácsy a mobilra, mobillal Munkácsy-ra

A Pannon GSM és a Magyar Nemzeti Galéria együttműködése az előfizetők kezébe adja a kultúrát.

2005. március 24-én, a Munkácsy Mihály életművét bemutató kiállítás megnyitójával egy napon írják alá a Pannon GSM és a Magyar Nemzeti Galéria vezetői a művészeti intézmény folytatólagos támogatásáról szóló együttműködési szerződést. Ennek kapcsán a Pannon GSM különleges ajándékkal kedveskedik minden új előfizetőjének.

Tíz éves a Magyar Nemzeti Galéria és a Pannon GSM támogatási együttműködése. Az ezt megerősítő szerződést március 24-én írja alá Bereczky Loránd, a Galéria főigazgatója, valamint a Pannon GSM vezérigazgatója, Ove Fredheim. Mivel pedig ezzel az ünnepélyes eseménnyel egy időben nyílik meg a Galéria ˝Munkácsy a nagyvilágban˝ című időszakos kiállítása, a Pannon GSM saját üzleteiben március végéig minden új lakossági kártyás és számlás előfizetőjének belépőjegyre váltható utalványt ajándékoz a nagy festő világhírű és kevésbé ismert műveit egyaránt bemutató tárlatra.

A 2005. július végéig nyitva tartó kiállításon Munkácsy külföldön, illetve itthon, magán- és közgyűjteményekben őrzött alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők. A 115 darab festményt jelen formában, együtt még soha nem láthatta a közönség, ezért a kiállítás páratlan élményt ígér mindazoknak, akik ellátogatnak a Budavári Palotába. A Pannon GSM természetesen nem csak új ügyfeleit lepi meg a XIX. századi romantika nagy alakjának művészetével: a PannonW@P-on idén január óta elérhető, a Magyar Nemzeti Galéria értő útmutatásával összeállított digitális képtár Munkácsy 21 festményével gyarapodik, így az előfizetők akár az Ásító inast, a Siralomházat vagy a Tépéscsinálókat is letölthetik telefonjukra háttérképnek.

Hosszú és gyümölcsöző kapcsolat köti össze a Magyar Nemzeti Galériát és a Pannon GSM-et. A két intézmény 1994 óta tartó együttműködése számos pótolhatatlan műalkotás beszerzését, helyreállítását, illetve közkinccsé tételét tette lehetővé. A Pannon GSM az elmúlt évtized során 150 millió forintot meghaladó összeggel járult hozzá a hazánk kulturális hagyatékát gondozó Magyar Nemzeti Galéria értékmegőrző és ­teremtő küldetéséhez.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák