Connect with us

technokrata

Mostantól nem gond a Symbian okostelefonok Microsoft Exchange szinkronizálása

Kütyük

Mostantól nem gond a Symbian okostelefonok Microsoft Exchange szinkronizálása

Az ősi ellenségek megegyeztek egymással: a Symbian okostelefonok mostantól már Microsoft Exchange kompatibilisek.


Miközben a smartphone piacon ádáz harcot folytat egymással a Symbian és a Microsoft, a két nagy rivális között a napokban váratlan megállapodás született. Ennek értelmében a Symbian operációs rendszerű okostelefonok mostantól kezdve minden további nélkül szinkronizálhatóak a Microsoft-féle Exchange szerverekkel és alkalmazásokkal.

Így például a telefonokon tárolt elektronikus levelek, névjegyzék adatok és naptár bejegyzések összehangolhatók lesznek a számítógépen mentett adatokkal, ami sok felhasználó számára nagy könnyebbséget jelent. Erre egyébként eddig is volt mód, azonban ehhez egy külsős gyártótól származó kliens szoftvert kellett feltelepíteni a készülékekre, tehát mostantól lényegesen egyszerűbbé válik majd a szinkronizálás.

Mint ismeretes, jelen pillanatban a Symbian dominálja az okostelefonok piacát, de Windows Mobile operációs rendszere révén szépen lassan feljövőben van a Microsoft is. A tavalyi esztendőben mintegy 14 millió darab Symbian szoftveres mobil készülék került forgalomba, melynek köszönhetően a vállalat piacrésze jóval meghaladta az 50 százalékot.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák