Connect with us

technokrata

Gyógyírt jelenthet a mobil sugárzás: a telefonok megállítják az Alzheimer-kórt

Kütyük

Gyógyírt jelenthet a mobil sugárzás: a telefonok megállítják az Alzheimer-kórt

Kutatók szerint az állítólagosan káros sugárzása miatt korábban sokatt szidott mobiltelefon jó hatással van az Alzheimer-kórra.


A Saint Vincent Egyetemen dolgozó Chad Purnell biológusként három szemeszteren keresztül foglalkozott a mobil készülékek által kibocsátott sugárzásnak az emberi szervezetre gyakorolt hatásával. Purnell elmondta, hogy az alapos vizsgálatok kimutatták, hogy a mobiloknak nincs különösebb hatása a szervezetre – leszámítva egyet.

˝A mobilok által keltett elektromágneses sugárzás aktivál egy különleges védő proteint. Vizsgálataim kimutatták, hogy ennek a proteinnek a működésbe hozása sokat segíthet abban, hogy a szervezet meg tudja védeni magát az Alzheimer-kór, illetve egyéb idegi degeneratív betegségekkel szemben˝ – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban a tudós. Purnell a betegség aktív proteinjeit felhasználva Azheimer-kór jellegű állapotba hozott idegsejtekkel kísérletezett, és rájött arra, hogy a mobiltelefonos sugárzás megállítja a sejtek elhalását.

Senki sem állítja, hogy Purnell kísérletei orvosi csodát tártak volna fel, azonban szakértők szerint ez a felfedezés is hozzájárulhat az időseket sújtó betegség megértéséhez és jövőbeli sikeres kezeléséhez.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle