Connect with us

technokrata

Az átlag mobilosok ódzkodnak a túl bonyolult telefonoktól és a 3G-től

Kütyük

Az átlag mobilosok ódzkodnak a túl bonyolult telefonoktól és a 3G-től

A mobiltelefon tulajdonosok legtöbbje szerint az újabb készülékeket és a hozzájuk kapcsolódó új szolgáltatásokat egyre nehezebb megérteni, beállítani, illetve használni.


Egy a közelmúltban az Egyesült Királyságban végzett felmérés rávilágított arra, hogy a megkérdezett mintegy 2 ezer mobil előfizető nagy része szerint igen csak nehézkes a közelmúltban bevezetett telefonok és szolgáltatások használata, ami szakértők szerint komoly veszélyt jelenthet a mostanság szárnyait bontogató harmadik generációs (3G) mobil szolgáltatásokra.

A megkérdezettek több mint 59 százaléka szerint a harmadik generációs készülékeket és szolgáltatásokat nem egyszerű használni, és roppant érdekes, hogy a felmérésben résztvevőknek mindössze 4, azaz négy százaléka tervezi, hogy a közeljövőben át fog térni a 2,5G-ről 3G-re. Ugyancsak figyelemre méltó a nemek szerinti leosztás: a férfiak 52 százaléka, a hölgyeknek pedig több mint 65 százaléka idegenkedik a túlbonyolított új termékek használatától.

Mint ismeretes, hazánkban várhatóan ebben az esztendőben indulnak be az első harmadik generációs mobil szolgáltatások, melyeket eleinte Budapest központjában, majd az egész fővárosban, a későbbiekben pedig a nagyobb vidéki városokban és az autópályák mentén lehet majd igénybe venni. Előrejelzések szerint 2009-ben világszerte várhatóan már több mint 300 millióan használnak majd harmadik generációs mobiltelefonokat.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle