Connect with us

technokrata

Sun szerverek az Interware szerverhotelében

Kütyük

Sun szerverek az Interware szerverhotelében

Az Interware a Sun Microsystems-szel kötött hosszú távú együttműködés keretében kibővítette bérszerver kínálatát.

A megállapodás értelmében az Interware-nél üzemeltetett Sun Fire V20z illetve V40z szerverek azoknak a meglévő és potenciális Interware-ügyfeleknek kínálnak professzionális lehetőséget, akiknek nagy teljesítményű, üzleti alkalmazások használatából adódó terhelés mellett is biztonságos és gyors háttérre van szükségük. Az Interware szerverhotelében eddig túlnyomórészt webszervereiket helyezték el az ügyfelek, de egyre többen élnek a szerverbérlet lehetőségével. A Sun Microsystems kínálatával az alkalmazásszervereket működtetni kívánó, főként vállalati ügyfélkör igényeit fogja kiszolgálni a szerverhotel.

„Az együttműködésből adódó új lehetőségeknek köszönhetően 2005-ben kiemelten a hazai kis- és középvállalatok valamint a nagyvállalati szektor érdeklődésére számítunk.” – mondja Kisérdi Tamás, az Interware Rt. termékfejlesztési vezetője – „Szerverhotelünkben költséghatékony módon megoldott a szerverek szélessávú Internet elérése, az eszközök rendeltetésének és technikai szükségleteinek megfelelő professzionális elhelyezése, egy ipari szinten megvalósított hűtött, pormentes környezetben, ahol biztosítva van a tűz és vagyonvédelem. A 24 órás operátori szolgálat biztosítja, hogy a szélessávú elérés, a klíma az áramellátás 365 napon át 100 százalékos rendelkezésre állással, biztosítsa mindazt a magas szintű elvárást, amit ma már szinte mindenki elvár.”

Szerverhosting piac
A magyarországi szerverhosting piac – elsősorban a szélessávú Internet-elérések terjedésének, valamint az egyre szélesebb körben elérhető szélessávú tartalmaknak köszönhetően – az elmúlt időszakban dinamikus növekedett. Az egyre több szervert üzemeltető vállalkozások felismerték, hogy a telephelyükön történő szerverüzemeltetés erőforrást von el a munkatársaktól, és költséghatékonyabb módszer, ha kiszolgálójukat egy jól felszerelt adatközpontban helyezik el. Ráadásul, az ügyfél telephelyén a szerverek eléréséhez szükséges sávszélesség biztosítása jóval nagyobb költséget jelent, mint a szerverhotelben való elhelyezés.

A szerverhosting szolgáltatás előnyeit kamatoztató cégek köre folyamatosan bővül: a webtervező vállalkozások, az internetszolgáltatók, a reklám területén működő cégek, a szoftverfejlesztők, a rendszerüzemeltetők, az online kereskedelmet folytatók, a portálok, az online közösségek, a médiavállalatok mellett megjelentek a pénzügyi és ingatlan szektor képviselői, a tanácsadó vállalatok és márkaképviseletek is. A piaci eloszlásra jellemző, hogy a szervereket üzemeltetők közel fele az IT piac szereplői közül kerül ki, míg a fennmaradó rész egyenletesen oszlik meg a többi szektor között. Jelenleg közel 2500 szerver üzemel hosting-szolgáltatóknál, ebből 1800 az Interware szerverhotelben „hostol”.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle