Connect with us

Hirdetés

technokrata

Motorola Screen3: a friss hírek és képek immár automatikusan megérkeznek a mobilok kijelzőjére

Kütyük

Motorola Screen3: a friss hírek és képek immár automatikusan megérkeznek a mobilok kijelzőjére

A Screen3 technológia révén a Motorola tovább bővíti a modern mobiltelefonok már amúgy sem éppen szűkös szolgáltatási körét.


A világ második legnagyobb mobilgyártójaként jegyzett amerikai vállalat legújabb fejlesztése nem más, mint egy Push jellegű, vagyis központilag az előfizetők készülékére ˝kinyomott˝ szolgáltatás. A Screen3 lényege: a mobiltelefonok kijelzőjén a számítógépekről ismerős RSS megoldáshoz hasonló módon folyamatosan és automatikusan megjelennek a legfrissebb információkat tartalmazó különböző kép- és szöveganyagok.

A Screen3-nak köszönhetően immár egyetlen friss hírről sem kell lemaradnunk, ezenkívül pedig folyamatosan információt kaphatunk a várható időjárásról, vagy éppen a heti mozifilm premierekről. A tartalomszolgáltatást a mobil operátorok végzik, az első Screen3 kompatibilis készülék pedig az elmúlt héten Hannoverben megrendezett CeBIT 2005 szakkiállításon debütált Motorola V557-es modell. Azzal kapcsolatban egyelőre nincsenek pontos információink, hogy hazánkban mikortól lehet majd igénybe venni ezt az érdekes új szolgáltatást.

A Motorola V551 közvetlen utódjának tekinthető, formailag nem sok újítást hozó készülék beépített digitális fényképezőgépe (4x-es digitális zoom) sajnos még mindig csak VGA felbontású, tehát segítségével maximum 640×480 pixeles fotók készíthetők. A Bluetooth kompatibilitás szinte már teljesen magától értetődik, ezenkívül pedig említést érdemel, hogy a V551 immár nem csak a GPRS, hanem az annál jelentősen gyorsabb EDGE adatátviteli technológiát is támogatja.

Az üzenetküldési szolgáltatások kapcsán nem sok kritika érheti a Motorola V557-et, hiszen a készülékkel nem csak SMS-ek, illetve EMS-ek, hanem MMS-ek és elektronikus levelek (POP3, SMTP, IMAP4) is minden további nélkül küldhetőek, sőt még IM (Instant Messaging, azonnali üzenetküldés) funkció is a rendelkezésünkre áll. A kereskedelmi forgalomban várhatóan valamikor a második negyedévben debütáló Motorola V557 2.0-s WAP böngészőt, Push To Talk, valamint Push To View technológiát is kapott.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés