Connect with us

technokrata

Motorola Screen3: a friss hírek és képek immár automatikusan megérkeznek a mobilok kijelzőjére

Kütyük

Motorola Screen3: a friss hírek és képek immár automatikusan megérkeznek a mobilok kijelzőjére

A Screen3 technológia révén a Motorola tovább bővíti a modern mobiltelefonok már amúgy sem éppen szűkös szolgáltatási körét.


A világ második legnagyobb mobilgyártójaként jegyzett amerikai vállalat legújabb fejlesztése nem más, mint egy Push jellegű, vagyis központilag az előfizetők készülékére ˝kinyomott˝ szolgáltatás. A Screen3 lényege: a mobiltelefonok kijelzőjén a számítógépekről ismerős RSS megoldáshoz hasonló módon folyamatosan és automatikusan megjelennek a legfrissebb információkat tartalmazó különböző kép- és szöveganyagok.

A Screen3-nak köszönhetően immár egyetlen friss hírről sem kell lemaradnunk, ezenkívül pedig folyamatosan információt kaphatunk a várható időjárásról, vagy éppen a heti mozifilm premierekről. A tartalomszolgáltatást a mobil operátorok végzik, az első Screen3 kompatibilis készülék pedig az elmúlt héten Hannoverben megrendezett CeBIT 2005 szakkiállításon debütált Motorola V557-es modell. Azzal kapcsolatban egyelőre nincsenek pontos információink, hogy hazánkban mikortól lehet majd igénybe venni ezt az érdekes új szolgáltatást.

A Motorola V551 közvetlen utódjának tekinthető, formailag nem sok újítást hozó készülék beépített digitális fényképezőgépe (4x-es digitális zoom) sajnos még mindig csak VGA felbontású, tehát segítségével maximum 640×480 pixeles fotók készíthetők. A Bluetooth kompatibilitás szinte már teljesen magától értetődik, ezenkívül pedig említést érdemel, hogy a V551 immár nem csak a GPRS, hanem az annál jelentősen gyorsabb EDGE adatátviteli technológiát is támogatja.

Az üzenetküldési szolgáltatások kapcsán nem sok kritika érheti a Motorola V557-et, hiszen a készülékkel nem csak SMS-ek, illetve EMS-ek, hanem MMS-ek és elektronikus levelek (POP3, SMTP, IMAP4) is minden további nélkül küldhetőek, sőt még IM (Instant Messaging, azonnali üzenetküldés) funkció is a rendelkezésünkre áll. A kereskedelmi forgalomban várhatóan valamikor a második negyedévben debütáló Motorola V557 2.0-s WAP böngészőt, Push To Talk, valamint Push To View technológiát is kapott.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle