Connect with us

technokrata

Mobiltelefonos projektor és kivetített virtuális billentyűzet a Siemens-től

Kütyük

Mobiltelefonos projektor és kivetített virtuális billentyűzet a Siemens-től

A Siemens mérnökei egy teljesen újszerű mobiltelefonos adatbeviteli, illetve képmegjelenítési megoldással rukkoltak elő.


A német vállalat laboratóriumaiban kifejlesztettek egy olyan speciális készüléket, mely mobil készülékekre csatlakoztatva egyfajta virtuális billentyűzetet vetít ki a telefon alatt elhelyezkedő felületre, így például az asztalra. A speciális lézerfénnyel megjelenített billentyűzetet szabad kézzel sajnos még nem lehet használni, így egy digitális tollal kell kattintgatni a megfelelő helyre.

A virtuális billentyűzet képe egyébként adott esetben akár falra is kivetíthető. Ennek persze alapjában véve nem sok értelme van, annak már viszont annál inkább, hogy a készüléket egyfajta mini mobil projektornak használjuk, és segítségével különböző grafikákat és prezentációkat osszunk meg a környezetünkben lévő hallgatósággal.

A digitális tollban többek közt egy mikrofon és egy parányi hangszóró is helyet kapott, a toll és a mobiltelefon közötti adatkapcsolatról pedig vezeték nélküli Bluetooth technológia gondoskodik. A rendszer automatikusan érzékeli, ha a tollat valaki a füléhez helyezi, és ekkor azonnal lejjebb veszi a hangerőt.

A különleges készülékből jelenleg még csak egyetlen prototípus darab létezik, és egyelőre nem lehet tudni, hogy a végleges változat mikor jelenik majd meg a kereskedelmi forgalomban, ha egyáltalán megjelenik valamikor.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák