Connect with us

technokrata

Az első nagy kiadó a peer to peer file-csere mellett

Kütyük

Az első nagy kiadó a peer to peer file-csere mellett

A német Bertelsmann bejelentette, hogy új szolgáltatást tervez indítani, mely voltaképp egy P2P letöltési platform.

A Napsterrel korábban partnerségi kapcsolatban levő Bertelsmann vezetése nemrég jelentette be, hogy egy olyan új internetes platformot hoz létre, mely filmek és játékok letöltését és cseréjét szolgálja a Világhálón keresztül. A GNAB névre keresztelt szolgáltatást a német vállalat mobilkommunikációs szolgáltatóknak, ISP-knek és televízióállomásoknak kívánja tovább értékesíteni. Ezen cégek aztán saját ügyfeleik számára biztosíthatják a nagyméretű állományok letöltésének legális módját, saját márkanevük alatt.

A bejelentés során az is elhangzott, hogy a szolgáltatás lehetővé teszi a felhasználók közötti állománymegosztást. A hálózaton keresztüli ellenőrzött file-csere hatékony eszköze lehet a nagy központi tárhelyek meglétére irányuló igények mérséklésének. Mindez peer to peer módon, azaz elosztottan mehet végbe, közölték a Bertelsmann képviselői.

A vállalat eme döntésével újabb tanújelét adta annak, hogy „ő” az egyike azon kiadócégeknek, akik a leginkább hajlanak a kompromisszumokra. Ismeretes, hogy a Sony-val közösen birtokolt Sony BMG zenekiadó – amely egyébként a második a legnagyobb a Földön – már 2000-ben, az ingyenes Napster vergődésének végnapjaiban megpróbált kiegyezésre jutni a file-cserével.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle