Connect with us

technokrata

A mobilok most már felismerik az arcunkat – vége az illegális használatnak!

Kütyük

A mobilok most már felismerik az arcunkat – vége az illegális használatnak!

Japánban egy olyan új arcfelismerő technológiát fejlesztettek ki, mely egyrészt mobil készülékeken is használható, másrészt pedig 99 százalékos pontossággal üzemel.


A különböző automatizálási eszközök, szenzorok és vezérlőberendezések gyártásával foglalkozó Omron kutató által kifejlesztett rendszer lehetővé teszi például, hogy a mobiltelefonokat csak azt követően lehessen bekapcsolni, hogy a tulajdonos lefotózza magát, majd pedig a technológia azonosítja az arcképét.

A ˝OKAO Vision Face Recognition Sensor˝-t mobiltelefonok, kéziszámítógépek, vagy bármilyen más, beépített digitális fényképezőgéppel ellátott hordozható készülékek esetében alkalmazni lehet. A technológia Symbian, BREW, Linux és ITRON OS kompatibilis. A fejlesztők a hivatalos bejelentés kapcsán elmondták, hogy a különleges képességű szoftver mindössze 450 KB ROM, illetve 370 KB RAM memóriát igényel a működéséhez, arcfelismerési pontossága pedig meghaladja a 99 százalékot. Egy arckép átlagos feldolgozási ideje mindössze 1 másodperc, a belőle kinyert adatmennyiség pedig alig 1,5 KB.

˝A mobiltelefonokkal manapság már nem csak telefonálunk, hanem elektronikus levelezést folytatunk, bizonyos internetes szolgáltatásokat veszünk igénybe, vagy éppen fizetünk. Éppen ezért egyre nagyobb szükség van egy olyan új rendszerre, mely meggátolja, hogy bárki jogosulatlan módon hozzáférjen a készülékeinken tárolt kényes adatokhoz: legújabb fejlesztésünk pontosan ezt a célt szolgálja˝ – nyilatkozta Masato Kawade, az Omron egyik vezető munkatársa.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle