Connect with us

Hirdetés

technokrata

Óriási siker a mobil dallamcsengő (Ringback Tone)

Kütyük

Óriási siker a mobil dallamcsengő (Ringback Tone)

Manapság világszerte egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az úgynevezett Ringback Tone, vagyis Dallamcsengő szolgáltatások.

Mint ismeretes, a dallamcsengő lényege nem más, mint hogy a hívófelek nem hagyományos és már-már unalmas csengetési hangot hallanak, hanem azt az egyedi zeneszámot, amit a hívott fél korábban beállított.

Hazánk első ilyen jellegű szolgáltatását a T-Mobile indította el, tavaly szeptember 1-én. A T-Mobile nemzetközi lemezkiadókkal együttműködve kategóriákba rendszerezve gyűjtötte össze a zeneszámok széles választékát. Ezekből telefonon – előfizetéses ügyfelek pedig internetes felületen is – egy rövid részlet meghallgatása után kiválaszthatjuk, hogy melyik számot szeretnénk dallamcsengőnek. A dallamcsengő révén a kisvállalkozások a céges előfizetésekre érkező hívásokat akár egyedi, a vállalkozást megkülönböztető dallammal is fogadhatják.

A Ringback Tone szolgáltatások jelenleg egyébként Ázsiában a legnépszerűbbek. Konkrét példát tekintve, Kínában már röviddel az első ilyen szolgáltatás tavaly történt indulását követően 20 millióan használtak dallamcsengőt, majd pedig ez az előfizetői bázis rendkívül gyorsan a háromszorosára nőtt. Dél-Koreában manapság tízből négy mobil telefonszám hívásakor már dallamcsengőt lehet hallani és az előrejelzések azt mutatják, hogy a szolgáltatást igénybe vevők száma a jövőben tovább fog növekedni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés