Connect with us

technokrata

Óriási siker a mobil dallamcsengő (Ringback Tone)

Kütyük

Óriási siker a mobil dallamcsengő (Ringback Tone)

Manapság világszerte egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az úgynevezett Ringback Tone, vagyis Dallamcsengő szolgáltatások.

Mint ismeretes, a dallamcsengő lényege nem más, mint hogy a hívófelek nem hagyományos és már-már unalmas csengetési hangot hallanak, hanem azt az egyedi zeneszámot, amit a hívott fél korábban beállított.

Hazánk első ilyen jellegű szolgáltatását a T-Mobile indította el, tavaly szeptember 1-én. A T-Mobile nemzetközi lemezkiadókkal együttműködve kategóriákba rendszerezve gyűjtötte össze a zeneszámok széles választékát. Ezekből telefonon – előfizetéses ügyfelek pedig internetes felületen is – egy rövid részlet meghallgatása után kiválaszthatjuk, hogy melyik számot szeretnénk dallamcsengőnek. A dallamcsengő révén a kisvállalkozások a céges előfizetésekre érkező hívásokat akár egyedi, a vállalkozást megkülönböztető dallammal is fogadhatják.

A Ringback Tone szolgáltatások jelenleg egyébként Ázsiában a legnépszerűbbek. Konkrét példát tekintve, Kínában már röviddel az első ilyen szolgáltatás tavaly történt indulását követően 20 millióan használtak dallamcsengőt, majd pedig ez az előfizetői bázis rendkívül gyorsan a háromszorosára nőtt. Dél-Koreában manapság tízből négy mobil telefonszám hívásakor már dallamcsengőt lehet hallani és az előrejelzések azt mutatják, hogy a szolgáltatást igénybe vevők száma a jövőben tovább fog növekedni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle