Connect with us

technokrata

Erőteljes mobiltelefon piaci offenzívát indít az LG

Kütyük

Erőteljes mobiltelefon piaci offenzívát indít az LG

Az LG az elmúlt években kemény munkát végzett annak érdekében, hogy felkerülhessen a legnagyobb mobiltelefon gyártókat felvonultató Top5-ös listára, és a jövőben is tovább kívánja folytatni menetelését.


Az LG jelen pillanatban a világ ötödik legnagyobb mobil gyártója, és a vállalat vezetői azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy az idei esztendő végére az LG egy helyet előre lépve a negyedik pozíciót szerezze meg magának. A dél-koreai vállalatnak egyébként pont az az erőssége, ami a szebb napokat látott Siemens-nek a gyengéje: az UMTS. Míg az LG lényegében egymás után adja ki az újabbnál újabb 3G modelleket, addig a visszaszorulóban lévő Siemens e tekintetben komoly hátrányban van.

˝Természetesen nagy örömmel tölt el bennünket, hogy bekerültünk az öt legnagyobb gyártó közé, azonban az év végén már csak a negyedik hely birtokában leszünk igazán elégedettek˝ – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Choi Jin-sun, a vállalat vezetője. Emberünk elmondta, hogy az LG a tavalyi esztendőben 50 millió mobiltelefont adott el világszerte, idén pedig már legalább 80 millió darabon szeretne túladni, és ezen mennyiség egy jelentős része várhatóan 3G-s készülék lesz. Összehasonlításképp, a nagy konkurens Samsung 2005-ben mintegy 100 millió mobil készüléket szeretne eladni. A tavalyi esztendőben egyébiránt világszerte több mint 664 millió mobiltelefon talált gazdára, ami új rekordnak számít.

˝Tudjuk, hogy a vásárlók milyen designt, szolgáltatási kört és árat favorizálnak, és pontosan ez sikerünk kulcsa˝ – tette hozzá Jin-sun, aki szerint tavalyhoz hasonlóan idén is a kagylóforma lesz a legdivatosabb mobil design.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák