Connect with us

Az amerikaiak kevesebbet, az európaiak többet interneteznek

Kütyük

Az amerikaiak kevesebbet, az európaiak többet interneteznek

Valamivel kevesebb időt töltenek az észak-amerikai internetezők a Világhálón, mint egy évvel korábban; ezzel szemben az ázsiai és az európai társaik jóval többet tartózkodnak online.

A múlt hét végén látott napvilágot az a Nielsen/Netratings által készített felmérés eredménye, mely az internetezők különböző szokásait kutatta. Eszerint az Egyesült Államok egy polgára átlagosan 2 százalékkal kevesebb időt tölt online, mint egy évvel korábban – ez 13 órát és 44 percet jelent egy hónapban. Ezzel szemben Hong Kong lakosai az abszolút csúcstartók: 25 százalékkal növelték havi internetezési idejüket. A Kínához nemrég visszatért terület egy átlagos lakosa majdnem 22 órát tölt egy hónap alatt az Interneten.

Változatlan maradt az USA-ban a felcsatlakozások átlagos száma is. A korábbi évhez képest szintén huszonötször létesített internetes csatlakozást egy amerikai internetező, ezzel az országot ebben a ranglistában az utolsó előtti helyre sorolva be (Németország végzett leghátul). Elsőnek itt is Hong Kong bizonyult: a távol-keleti terület lakosai átlagosan egy hónapban minden nap, azaz harmincszor kapcsolódtak az Internetre.

Többek között ez is hozzájárult ahhoz, hogy a Nielsen/Netratings rámutathatott arra: a most lendületbe jövő internetes piacok, mint Ausztrália, Franciaország, Hong Kong, Olaszország és Japán, jobb célpontjai lehetnek az online vállalkozásoknak. A most ügyféllé avanzsáló felhasználók erős és lojális bázist alkothatnak, ami a most terjeszkedő cégeknél könnyen az egyes piaci szegmensek dominanciájához vezethet a jövőben, vélekednek a tanulmány készítői.

A felmérés 12 országra és három kontinensre kiterjedően készült, az elmúlt hónap során.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom