Connect with us

technokrata

A Nokia már szállítja első kétkamerás mobilját

Kütyük

A Nokia már szállítja első kétkamerás mobilját

A Nokia a mai napon megkezdte első kétkamerás mobiltelefonja, a 3G támogatású Nokia 6680 szállítását.

Mint emlékezetes, a piacvezető finn vállalat az egy hónappal ezelőtt Cannes-ban megrendezett 3GSM Világkongresszuson jelentette be a 6680 típusjelzésű sikervárományos modellt. A körülbelül 500 eurós árú telefon rövid időn belül Európában, a Közel-Keleten és Ázsiában is megvásárolható lesz.


Az új Nokia 6680 képkezelő okostelefont a látvány megosztására tervezték, ezért két beépített kamerával, vakuval, és akár 262.144 színárnyalatot is megjelenítő, éles kijelzővel rendelkezik. Az egyszerű használhatóság igényével tervezett Nokia 6680 hátsó kameráját aktív csúsztatható borítás fedi, amellyel gyorsan és ösztönös mozdulattal kapcsolhatjuk be a kamerát, illetve válthatunk videotelefonálás közben a kamerák között.

Az okostelefon-funkciók széles választékát, például a szervezőt, a videó streaminget, és az internet-böngészőt a 3G szolgáltatások sora, köztük a kétirányú videohívás, a videofelvételek megosztása, és folyamatosan csatlakoztatott e-mail egészíti ki, így a Nokia 6680 jól megtervezett és sokoldalú munkaeszköz. Az okostelefonok területén vezető Series 60 platformon alapuló, a GSM 900/1800/1900, EDGE és WCDMA hálózaton használható, négysávos telefon a világ több mint 100 országában biztosít zavartalan barangolást.

A Nokia 6680 képkezelő okostelefon elején található, beépített VGA fényképezőgép (640×480 képpont) mellett a készülék a borítás elcsúsztatásával bekapcsolható és kezelhető, 1,3 megapixeles (1.280×960 képpontos) kamerát is tartalmaz. A fényképezés minden eddiginél egyszerűbb a ˝csúsztatás után kattintás˝-funkcióval, amellyel a kamera a borítás elcsúsztatása után máris aktívvá válik. A Nokia 6680 képkezelő okostelefonnal az automatikus fényerőszabályzóval rendelkező, nagy, éles, aktív mátrixos, színes kijelzőnek, a hatszoros digitális zoomnak, a beépített, LED-alapú vakunak, és a kiváló minőségű optikának köszönhetően éles felvételek készíthetők. A felhasználók fényképezés közben számos színárnyalat, például szépia, negatív vagy fekete-fehér közül választhatnak.

A Nokia XpressPrint nyomtatási megoldással minden eddiginél könnyebben készíthetünk nagyszerű papírképeket felvételeinkről, elektronikus leveleinkről és naptáradatainkról. A felhasználók a Nokia XpressPrint segítségével közvetlenül a Nokia 6680 képkezelő okostelefonról nyomtathatják ki anyagaikat az otthoni vagy irodai kompatibilis printereken vagy az áruházakban található nyomtatópultokon. Ha például PictBridge-dzsel nyomtatunk, akkor a készüléket USB-kábellel csatlakoztathatjuk a kompatibilis nyomtatóhoz. A Nokia XpressPrint megoldással Bluetooth vezeték nélküli technológián keresztül is nyomtathatunk. Az egyszerű nyomtatás kedvéért ráadásul az MMC-kártyát kényelmesen a telefon oldalán vehetjük ki, majd helyezhetjük be a kompatibilis nyomtatóba.

A 133 gramm tömegű és 108,4×55,2×20,5 milliméter méretű Nokia 6680 képkezelő okostelefon a népszerű Symbian operációs rendszeren alapul.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle