Connect with us

technokrata

A mobil pornó piac komoly kihívásokkal küszködik

Kütyük

A mobil pornó piac komoly kihívásokkal küszködik

A mobiltelefonokra szánt pornográf tartalmakból nem lehet igazán nagy bevételekre szert tenni.


A Strategy Analytics nevezetű bostoni piackutató cég egyik legfrissebb tanulmányából kiderül, hogy a mobil készülékekkel elérhető erotikus szolgáltatások nem jelentenek különösebb veszélyt a személyi számítógépes, internetes tartalmak piacára. A cég szakértői szerint a mobilos pornó szolgáltatások jelenleg és a jövőben is csak egy viszonylag szűk előfizetői kör által lesznek kedveltek, noha a mobillal rendelkezők száma napról napra nő, és ezzel párhuzamosan az erotikus tartalom szolgáltatók tábora is egyre népesebb.

Nitesh Pate, a Strategy Analytics egyik vezető munkatársa az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy a mobilokkal elérhető erotikus tartalmak viszonylagos népszerűtlensége elsősorban abban rejlik, hogy a mobilok kis kijelzőjén korántsem élvezhetők annyira a különböző képek és videók, mint a számítógépes monitorokon. Ezenkívül pedig nem elhanyagolható szempont, hogy az Interneten rengeteg ingyenes erotikus anyag érhető el, ezzel szemben a hasonló mobil tartalmak nagyobbik része fizetős.

Pate hozzátette, hogy a mobil pornó piac ezzel együtt is dinamikusan növekszik, melyet jól szemléltet, hogy 2008 és 2010 között az egymilliárd dolláros piac várhatóan ötszörösére fog növekedni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle