Connect with us

Hirdetés

technokrata

Exkluzív információk az E3-on debütáló N-Gage 2-ről!

Kütyük

Exkluzív információk az E3-on debütáló N-Gage 2-ről!

A Nokia hamarosan ki fogja adni legújabb mobil játékgépét, a sokak által várva várt N-Gage 2-t.

Egyes, magukat megnevezni nem kívánó források szerint az eredeti N-Gage, illetve az N-Gage QD után a sorban harmadik Nokia játékmobil a május 18. és 20. között Los Angelesben megrendezendő E3 2005 szakkiállítás keretein belül fog bemutatkozni.

A piacvezető finn gyártó munkatársai jelen pillanatban természetesen még mélyen hallgatnak az újgenerációs N-Gage-ről, viszont a készülék bizonyos előzetes specifikációi a napokban már kiszivárogtak a Nokiától. Ezek szerint az N-Gage 2-ben egy rendkívül fejlett, 0,09 mikronos CMOS gyártási technológiák segítségével készülő System-on-a-Chip, egy bizonyos OMAP2420-as mikroprocesszor teljesít majd szolgálatot. Ennek részét képezi többek közt egy 330 MHz-es működési frekvenciájú központi mag, valamint egy 220 MHz-es órajelű DSP (Digital Signal Processor) chip.

Az N-Gage 2-ben fellelhető, Tile Based Deferred Rendering technológiájú grafikus processzor 200 MHz-es frekvencián üzemel, mely VGA felbontás mellett állítólagosan stabil 30 képkocka/másodperces sebességre képes. A grafikuschip fontosabb specifikációi közé tartozik a bilineáris, trilineáris és anizotrópikus szűrés, az 1.1-es verziójú Vertex Shader, a teljesen programozható 3D T&L (Transform & Lighting), a multitextúrázó képesség, valamint a 2,5 millió háromszög/másodperces teljesítmény.

A Nokia N-Gage 2-ben várakozások szerint ugyanaz a kijelző teljesít majd szolgálatot, mint a nemrég debütált Nokia 7710-es médiatelefonban. Mint ismeretes, ez az LCD 640×320 pixeles felbontású és 16 bites színmélységű (65.536 színárnyalat).



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés