Connect with us

technokrata

Exkluzív információk az E3-on debütáló N-Gage 2-ről!

Kütyük

Exkluzív információk az E3-on debütáló N-Gage 2-ről!

A Nokia hamarosan ki fogja adni legújabb mobil játékgépét, a sokak által várva várt N-Gage 2-t.

Egyes, magukat megnevezni nem kívánó források szerint az eredeti N-Gage, illetve az N-Gage QD után a sorban harmadik Nokia játékmobil a május 18. és 20. között Los Angelesben megrendezendő E3 2005 szakkiállítás keretein belül fog bemutatkozni.

A piacvezető finn gyártó munkatársai jelen pillanatban természetesen még mélyen hallgatnak az újgenerációs N-Gage-ről, viszont a készülék bizonyos előzetes specifikációi a napokban már kiszivárogtak a Nokiától. Ezek szerint az N-Gage 2-ben egy rendkívül fejlett, 0,09 mikronos CMOS gyártási technológiák segítségével készülő System-on-a-Chip, egy bizonyos OMAP2420-as mikroprocesszor teljesít majd szolgálatot. Ennek részét képezi többek közt egy 330 MHz-es működési frekvenciájú központi mag, valamint egy 220 MHz-es órajelű DSP (Digital Signal Processor) chip.

Az N-Gage 2-ben fellelhető, Tile Based Deferred Rendering technológiájú grafikus processzor 200 MHz-es frekvencián üzemel, mely VGA felbontás mellett állítólagosan stabil 30 képkocka/másodperces sebességre képes. A grafikuschip fontosabb specifikációi közé tartozik a bilineáris, trilineáris és anizotrópikus szűrés, az 1.1-es verziójú Vertex Shader, a teljesen programozható 3D T&L (Transform & Lighting), a multitextúrázó képesség, valamint a 2,5 millió háromszög/másodperces teljesítmény.

A Nokia N-Gage 2-ben várakozások szerint ugyanaz a kijelző teljesít majd szolgálatot, mint a nemrég debütált Nokia 7710-es médiatelefonban. Mint ismeretes, ez az LCD 640×320 pixeles felbontású és 16 bites színmélységű (65.536 színárnyalat).Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle