Connect with us

Sony Ericsson: a környezethez automatikusan alkalmazkodó mobiltelefon kijelző megjelenítés

Kütyük

Sony Ericsson: a környezethez automatikusan alkalmazkodó mobiltelefon kijelző megjelenítés

A Sony Ericsson egyik új fejlesztésének köszönhetően a mobiltelefonok kijelzője teljesen új életre fog kelni.

A manapság forgalomban lévő mobil készülékek kijelzőjén alaphelyzetben a legtöbb esetben valamilyen statikus, fix tartalom, vagyis fénykép, vagy grafika látható, néhány esetben pedig valamilyen egyszerű animált kép. A Sony Ericsson most azon munkálkodik, hogy a kijelzők háttérképe többé már ne legyen unalmas, hanem mindig a telefon aktuális környezetének megfelelő megjelenést kapjon, teljesen automatikus módon.

A japán-svéd vállalat által a napokban levédetett új technológia három alappillérre építkezik. Használatához szükség van egyrészt egy LCD, vagy éppen OLED technológiájú színes kijelzőre, egy kellőképp nagy teljesítményű multimédiás mikroprocesszorra, valamint egy a telefonba beépített digitális fényképezőgépre. A technológia működése roppant egyszerű: a mobiltelefon kamerája időről időre felvételeket készít a környezetről, majd pedig annak megfelelő módon megváltoztatja a kijelzőn látható tartalmat.

Konkrét példát tekintve, ha éppen egy erdőben túrázunk, a telefon kijelzőjén automatikusan sötétebb színárnyalatok, zöldes színek fognak uralkodni, ellenben egy tengerparti fürdőzéskor a kék színek dominálják majd az LCD-t. A rendszer számára megadható, hogy negyedóránként, óránként, vagy például naponta változtassa meg a kijelző témáját, színsémáját. A technológia egyébiránt a fényerőt, a kontrasztot, de még a menürendszer ikonjait is az aktuális külvilágnak megfelelően tudja állítgatni. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a Sony Ericsson ezen új fejlesztésével pontosan mikor találkozhatunk majd a piacon.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom