Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az összes Nokia okostelefon Wi-Fi és VoIP támogatást kap!

Kütyük

Az összes Nokia okostelefon Wi-Fi és VoIP támogatást kap!

Két éven belül a Nokia összes okostelefonja fel lesz vértezve Wi-Fi képességgel és VoIP funkciókkal – nyilatkozta a vállalat egyik vezető munkatársa a CTIA Wireless szakkiállításon.


Nigel Rundstrom, a piacvezető finn cég egyik alelnöke az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy egyelőre kérdéses, hogy a mobilosok pontosan mire és hogyan használják majd a Wi-Fi nyújtotta lehetőségeket, az viszont biztos, hogy a VoIP (Voice over Internet Protocoll) szolgáltatások nagy sikernek örvendenek majd a körükben.

Szakértők szerint kiemelt fontossággal bír, hogy a Nokia most nyíltan elkötelezte magát az említett két technológia mellett, hiszen például az EDGE adatátviteli rendszer relatíve gyors előretörésében fontos szerepe volt annak, hogy a Nokia néhány évvel ezelőtt támogatásáról biztosította az akkor még csak fejlesztés alatt álló új szabványt. Most minden esély meg van arra, hogy a Wi-Fi és a mobil VoIP a Nokia segítségével az EDGE mintájára hamarosan széles körben el fog terjedni.

Mint ismeretes, a Nokia a nagyobbik, 9500 típusjelzésű kommunikátort Wi-Fi kompatibilissé tette, ellenben a 9300 típusú kistestvérből már kihagyta ezen funkciókat.

Az ABI Research piackutató cég egyik nemrégiben napvilágot látott tanulmányából kiderül, hogy 2009-ben várhatóan már nem kevesebb mint 50 millió olyan mobiltelefon talál majd gazdára világszerte, mely egyrészt Wi-Fi, másrészt pedig VoIP kompatibilis. Ezen készülékek piaci részesedése az említett esztendőben várhatóan meg fogja haladni a 7 százalékot.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés