Connect with us

Hirdetés

technokrata

Rengeteget kell még fejleszteni a kamerás mobilokon

Kütyük

Rengeteget kell még fejleszteni a kamerás mobilokon

A beépített digitális fényképezőgéppel felvértezett mobiltelefonok minőségét jelentős mértékben javítani kell, ellenkező esetben ugyanis ezek a készülékek nem lehetnek igazán sikeresek – vélekedik Dan Carp, a Kodak vezetője.


Carp szerint a vásárlók nagy része mind a mai napig elégedetlen a kamerás mobilok fotós szolgáltatásaival, noha manapság már az 1 megapixeles, vagy ennél nagyobb felbontású masinák sem ritkák a piacon.

Emberünk véleményét támasztja alá az a közvéleménykutatás, melyet a berlini Metrinomics készített nemrégiben. Ebből kiderül, hogy a vásárlóknak körülbelül 45 százaléka elégedetlen a mobiltelefonjába épített fényképezőgép minőségével: a férfiak körében 49 százalékos, a hölgyek körében pedig mintegy 38 százalékos a kamerás funkciókat kritizálók aránya.

A tavalyi esztendőben világszerte több mint 250 millió darab kamerás mobiltelefont adtak el, idén pedig ugyanezen készülékek piaci részesedése várhatóan meg fogja haladni a 40 százalékot. A Kodak vezetője elismeri, hogy a kamerás telefonok a piac egyre nagyobb részét birtokolják, azonban szerinte ez korántsem jelenti azt, hogy a vásárlók igényeit maximálisan ki tudják elégíteni ezen mobilok. Carp elmondta, hogy az előfizetők elsősorban az átlagon aluli képminőséget, a korlátozott nyomtatási lehetőségeket, illetve a telefonok viszonylag rövid használati idejét fájlalják.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés