Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kiszélesedőben a Bittorrent elleni jogi támadások

Kütyük

Kiszélesedőben a Bittorrent elleni jogi támadások

Az ausztrál zeneipar is támadást intézett az elosztott file-csere egyik leghatékonyabb módszerének számító Bittorrent technológiát alkalmazó website-ok ellen.

Legutóbb Perth egyik Internet-szolgáltatóját érte el a peer to peer file-csere egyik legkedveltebb formája, a Bittorrent technológia miatt még tavaly kirobbant kiadói tiltakozás. Mint ismeretes, a zeneipar érdekeit védő szervezetek először az olyan nagy site-okat záratták be, mint a szlovén Suprnova, aztán a kisebbeket is megfenyegették, hogy bírósági eljárás elé fognak nézni az üzemeltetők, ha nem függesztik fel tevékenységüket. Eddig főként csak az USA területére korlátozódtak ezek az akciók, a minap azonban Ausztráliát is megérintette a jogvédők harciasságának szele.

Michael Speck, a Music Industry Piracy Investigations (MIPI), azaz az ausztrál zeneipari kalózkodást vizsgáló szervezet vezető menedzsere a múlt héten jelentette be, hogy a Perth-ben található Swiftel Communications irodájában razziaszerű ellenőrzést tartottak azután, miután erre a hivatalos szervek engedélyt adtak. „Rájöttünk, hogy a Swiftel egy olyan Internet-szolgáltató, amely a Bittorrent révén hozzájárult a zeneipar jogainak csorbításához. Becsléseink szerint több százezer jogsértő letöltésre kerülhetett sor a Swiftel ténykedése révén.” – nyilatkozta Speck.

A menedzser azt is elmondta, hogy már tavaly december óta tervezték az akciót. Feltűnt ugyanis, hogy két, a szigetországban népszerű Bittorrent webhely (a Torrent Web pages és az Achie´s Hub) olyan domainneveken találhatók, melyeket a Swiftel üzemeltet. Ebből az információból feltételezték azt, hogy az Internet-szolgáltató felelős az illegális file-cseréért. Időközben kiderült, hogy a második site csak információforrásként szolgál, az Archie´s Hub ugyanis Direct Connect technika révén működhetett a regisztrált felhasználók számára.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés