Connect with us

technokrata

Két új GPS-es kéziszámítógép a Yakumótól

Kütyük

Két új GPS-es kéziszámítógép a Yakumótól

A Yakumo hamarosan két vadonatúj, integrált GPS helymeghatározóval ellátott PDA-val kíván megjelenni a piacon.


A mostani CeBIT-en debütált újdonságok közös vonása a Microsoft-féle Windows Mobile 2003 Second Edition operációs rendszer, a 3,5 colos képátlójú, TFT technológiájú érintőkijelző, a fejlett MP3 és videólejátszási funkció, illetve a kihajtható GPS antenna.

A Yakumo deltaX GPS 119 milliméter hosszú, 71 milliméter széles és 18 milliméter vastag, belsejében pedig egy 312 MHz-es órajelű Intel XScale PXA270-es mikroprocesszor, valamint 64 MB RAM és 64 MB ROM memória teljesít szolgálatot. A memóriabővítésről SDIO kompatibilis slot gondoskodik, melybe MMC (MultiMediaCard) és SD (Secure Digital) memóriakártyák egyaránt behelyezhetőek. A készülék kapcsán említést érdemel továbbá az USB 1.1-es interfész, az infravörös port, a diktafon és kihangosító funkció, valamint a maximum 8 órás működési idő.

A Yakumo alpha GPS-ben nem Intel, hanem Samsung gyártmányú processzor leledzik, még pedig konkrétan egy 266 MHz-es frekvenciájú, S3C2410-es típusjelű példány. A 127x72x20 milliméteres méretekkel rendelkező készülékben 64 MB RAM, illetve 32 MB ROM memóriát helyeztek el a mérnökök, akik persze a bővíthetőségről (SDIO) is gondoskodtak.

A Yakumo alpha GPS áprilisban, a Yakumo deltaX GPS pedig várhatóan májusban kerül majd forgalomba. A várható árak egyelőre sajnos még nem ismeretesek.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle