Connect with us

technokrata

Három vadonatúj Nokia mobiltelefon

Kütyük

Három vadonatúj Nokia mobiltelefon

A Nokia három új mobiltelefont leplezett le a napokban zajló CTIA Wireless 2005 szakkiállítás keretein belül.


A három CDMA képes újdonság közül a Nokia 2115i a belépőszintű készülékek, a Nokia 3155 a középkategóriás mobilok, a Nokia 6155 pedig a high-end telefonok piacán áll hadrendbe.

A hagyományos kialakítású Nokia 2115i mindössze 60 grammot nyom a mérlegen és fontosabb specifikációi közül elsősorban a fejlett hangtárcsázási és hangparancs funkciókat, a kihangosítási lehetőséget, valamint a cserélhető Xpress-on előlapokat kell kiemelnünk. A monokróm kijelzős telefon várhatóan az idei esztendő második negyedévében jelenik majd meg a kereskedelmi forgalomban.

A divatos szétnyitható kialakítással bíró Nokia 3155 már nem monokróm, hanem 262 ezer színű folyadékkristályos kijelzőt kapott, mely ráadásul nem kevesebb mint 262 ezer színárnyalatot képes megjeleníteni. A 2005 harmadik negyedévében érkező, külső antennás modell többek közt 12 MB memóriát, sztereó FM rádiót, valamint monokróm külső LCD-t kapott.

Az ugyancsak kagylóformájú Nokia 6155 legfontosabb ismertetőjele az 1 megapixeles felbontású digitális fényképezőgép, melynek segítségével nem csak fényképek, hanem 15 képkocka/másodperc sebességű videóanyagok is felvehetőek. A nyolcszoros digitális zoommal ellátott kamera vakut is kapott. A TFT technológiájú belső display 262 ezer színárnyalatú, ezenkívül pedig a kiegészítő külső LCD is színes. A hatvannégy szólamú polifonikus csengőhangokkal és MP3/AAC lejátszóval felvértezett Nokia 6155 várhatóan a negyedik negyedévben jelenik majd meg a kereskedések polcain.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák