Connect with us

technokrata

Beperli a Nokiát a felrobbant mobilja miatt amputált lábú férfi

Kütyük

Beperli a Nokiát a felrobbant mobilja miatt amputált lábú férfi

Egy thaiföldi férfi beperli a Nokiát, miután egy Nokia gyártmányú mobiltelefon felrobbanása miatt komoly egészségkárosodásokat szenvedett.

A The Nation című lap közlése szerint a hegesztőmunkásként dolgozó férfi nem kevesebb mint 26 ezer dollárnyi kártérítést szeretne a finn vállalattól, ugyanis szerinte körülbelül ekkora összeg jár azért, mert a kezén és a lábán komoly égési sérüléseket szenvedett.

A vád képviselője az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy a felperes egy nagyfeszültségű berendezés közelében dolgozott, amikor a zsebében lévő mobiltelefonja megcsörrent, majd pedig hirtelen felrobbant. Az áldozat ennek következtében olyan komoly sérüléseket szenvedett, hogy le kellett amputálni a jobb lábát, valamint mind az öt bal lábujját, ezenkívül pedig a jobb keze is csökkent munkavégző képességű lett.

A thaiföldi Fogyasztó Védelmi Hatóság megállapította, hogy a mobiltelefon hibás alkatrészei okozták a balesetet, azonban a Nokia munkatársai minden vádat cáfolnak. Az ilyen és ehhez hasonló robbanásos esetek túlnyomó többségében egyébként a silány minőségű utángyártott akkumulátorok a bűnösök. Az Egyesült Államokban tavaly novemberig már több mint 83 mobiltelefon robbant fel.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle