Connect with us

technokrata

Baktériumölő hatású bevonatot kapott a Samsung legújabb mobiltelefonja

Kütyük

Baktériumölő hatású bevonatot kapott a Samsung legújabb mobiltelefonja

A Samsung legújabb telefonjának antivírus funkciója nem az elektronikus, hanem a valódi vírusok ellen biztosít védelmet.

A hannoveri CeBIT 2005 számítástechnikai és telekommunikációs szakkiállításon debütált Samsung SCH-869 típusjelzésű mobiltelefon készülékházának speciális festése szubmikroszkópikus ezüst szemcséket tartalmaz, melyek nagy hatékonysággal képesek elpusztítani a különböző egysejtű organizmusokat, baktériumokat, gombákat és vírusokat.

A dinamikusan terjeszkedő dél-koreai vállalat munkatársai a hivatalos bejelentés kapcsán elmondták, hogy a hagyományos mobiltelefonok felülete ideális táptalajt biztosít a mikrobák szaporodásához, melyek közül egyes variánsok száma huszonnégy óra leforgása alatt közel ötvenszeresére növekedhet. A különleges bevonattal ellátott Samsung SCH-869 ezen élősködők mintegy 99,9 százalékát képes ártalmatlanná tenni.

A Samsung képviselői hangsúlyozták, hogy a telefon újszerű festékrétege csak a baktériumokra jelent veszélyt, tehát mind az emberi szervezetre, mind pedig a környezetre nézve ártalmatlan. Az IF Design díjjal jutalmazott Samsung SCH-869 egyelőre csak és kizárólag Dél-Koreában és Kínában kapható, arról viszont nem szól fáma, hogy a készülék az arrafelé mostanság komoly gondokat okozó madár influenza ellen is hatásos-e.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle