Connect with us

technokrata

A világ legkisebb memóriakártyája: itt a TransFlash-t leváltó microSD!

Kütyük

A világ legkisebb memóriakártyája: itt a TransFlash-t leváltó microSD!

Hamarosan egy minden korábbinál kisebb és egyben nagyobb tárolókapacitású, elsősorban mobiltelefonokhoz kifejlesztett új memóriakártya típus jelenik majd meg a piacon.

Az SD Card Association munkatársai egy tegnapi New Orleans-i rendezvényen jelentették be a microSD formátumot: az ennek az új szabványnak megfelelő újgenerációs memóriakártyák mindössze 15 milliméter hosszúak, 11 milliméter szélesek és 1 milliméter vastagok.

A microSD kártyák kompatibilisek a korábban megjelent SD, miniSD és TransFlash memóriakártyákkal. Az újfajta adattárolók kifejlesztésekor kiemelt figyelmet szenteltek a mobiltelefonokban történő használatnak, ennek megfelelően a microSD nem csak kicsi, könnyű és gyors, hanem egyben rendkívül alacsony fogyasztású is. Az egyik legnagyobb memóriakártya gyártó vállalat, a SanDisk várhatóan már az idei esztendő harmadik negyedévében megkezdi majd a TransFlash-ről microSD-re történő átállást, vagyis a TransFlash a korábbi várakozásokkal ellentétben nem lesz valami hosszú életű.

A kereskedelmi forgalomban történő megjelenéssel egy időben elérhetők lesznek majd olyan adapterek, melyek segítségével a microSD kártyák hagyományos SD bővítőhelyekbe is behelyezhetőek lesznek.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle