Connect with us

Hirdetés

technokrata

A világ legkisebb memóriakártyája: itt a TransFlash-t leváltó microSD!

Kütyük

A világ legkisebb memóriakártyája: itt a TransFlash-t leváltó microSD!

Hamarosan egy minden korábbinál kisebb és egyben nagyobb tárolókapacitású, elsősorban mobiltelefonokhoz kifejlesztett új memóriakártya típus jelenik majd meg a piacon.

Az SD Card Association munkatársai egy tegnapi New Orleans-i rendezvényen jelentették be a microSD formátumot: az ennek az új szabványnak megfelelő újgenerációs memóriakártyák mindössze 15 milliméter hosszúak, 11 milliméter szélesek és 1 milliméter vastagok.

A microSD kártyák kompatibilisek a korábban megjelent SD, miniSD és TransFlash memóriakártyákkal. Az újfajta adattárolók kifejlesztésekor kiemelt figyelmet szenteltek a mobiltelefonokban történő használatnak, ennek megfelelően a microSD nem csak kicsi, könnyű és gyors, hanem egyben rendkívül alacsony fogyasztású is. Az egyik legnagyobb memóriakártya gyártó vállalat, a SanDisk várhatóan már az idei esztendő harmadik negyedévében megkezdi majd a TransFlash-ről microSD-re történő átállást, vagyis a TransFlash a korábbi várakozásokkal ellentétben nem lesz valami hosszú életű.

A kereskedelmi forgalomban történő megjelenéssel egy időben elérhetők lesznek majd olyan adapterek, melyek segítségével a microSD kártyák hagyományos SD bővítőhelyekbe is behelyezhetőek lesznek.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés