Connect with us

Hirdetés

technokrata

T-Mobile: HSDPA (3,5G) bemutató a CeBIT-en

Kütyük

T-Mobile: HSDPA (3,5G) bemutató a CeBIT-en

Száguldás a világhálón, vagy videók letöltése – a jövőben mindezt menet közben is ugyanolyan gyorsan megtehetjük, mint otthoni DSL kapcsolatunk segítségével, ha rendelkezünk HSDPA (High Speed Downlink Packet Access – Nagysebességű Letöltés Csomag Hozzáféréssel) kapcsolattal.

A trendek és innovációk úttörőjeként a T-Mobile ezzel a mobil technológiával az UMTS (Universal Mobile Telecommunications System – Egyetemes Mobil Távközlési Rendszer) egy továbbfejlesztett változatát mutatja be. Az új ˝Turbó UMTS˝ révén a mobil adatkommunikáció sebessége akár 3,6 Mbit/másodperc is lehet. A T-Mobile ezt az új technológiát a CeBIT-en élesben fogja bemutatni, egy HSDPA adatkártya és egy laptop segítségével. Február végén a T-Mobile volt az első mobilszolgáltató, amely valós hálózati környezetben mutatott be egy HSDPA kapcsolatot egy HSDPA-ra felkészített, laptopokhoz való adatkártya segítségével.


A HSDPA a harmadik generációs mobil UMTS továbbfejlesztése, amely még nagyobb sebességgel képes a csomagkapcsolat információk továbbítására. Az új technológia használhatóvá tétele érdekében az UMTS bázisállomásokat különleges hardver és szoftver komponensekkel látják el. Ennek révén a jövőben még inkább felgyorsulnak az olyan, nagy mennyiségű adatot használó alkalmazások, mint például a zeneszámok és videók letöltése vagy az Internet böngészése UMTS-sel. A T-Mobile ügyfelei 750 településen már ma is igénybe vehetik a gyors mobil kommunikációt jelentő UMTS hálózatot. Ez azt jelenti, hogy a lakosság több mint 50 százalékára már ma is kiterjed a lefedettség.

A T-Mobile a HSDPA-t 2006-ban kívánja bevezetni, a mobil szolgáltatók közül elsőként. Február végén egy Berlinben lefolytatott kísérleti, ún. pilot projektben mutatták be az első, éles környezetben megvalósított HSDPA-alapú adatkapcsolatot. A személygépkocsiban utazó, szabványos laptoppal és HSDPA-képes adatkártyákkal rendelkező utasok menet közben például közlekedési információkat tölthettek le az Internetről vagy videókat nézhettek. A bázisállomás és az adatkártya közötti mobil adatátvitel sebessége elérte az 1.8 megabit per szekundumos értéket.

A T-Mobile innovatív erejét egy másik CeBIT-es látványossággal is alá fogja húzni: függetlenül attól, hogy a felhasználó egy UMTS/GPRS hálózati környezetből tart egy W-LAN HotSpotba vagy onnan vissza, a kapcsolat fennmarad, az alkalmazások pedig zökkenőmentesen használhatók. A jövőben egy speciális hálózati technológia révén a megszakítás nélküli on-line kapcsolat valósággá válik, amihez a felhasználónak be sem kell avatkoznia. Ezt egy szabványos ˝mobil IP-alapú˝ kliens / hálózati megoldással lehet megvalósítani.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés