Connect with us

technokrata

Új mobil technológiák a Siemens-től

Kütyük

Új mobil technológiák a Siemens-től

A német vállalat nem csak új készülékeket, hanem friss technológiai fejlesztéseket is bemutatott a CeBIT 2005-ön.


A Siemens által kifejlesztett Animated Instant Voice Messaging (A-IVM) rendszer segítségével életre kelthetjük üzeneteinket. Daloló képeket vagy viccet mesélő rajzfilmhősöket küldhetünk partnerünknek, esetleg egy animált figurával mondathatjuk el legfrissebb híreinket. A mobiltulajdonos kiválaszt egy arcképet és rögzít egy hozzá tartozó üzenetet, majd elküldi azt. Amikor a fogadó fél az üzenetet megnyitja, az animált karakter elmondja neki a felvett információkat.

A Bluetooth technológiát használó Siemens Cordless Telephony Profile (CTP) rendszer lehetővé teszi a kapcsolattartást a Bluetooth csatlakozási ponttól számított 100 méteres körzeten belül, s a rendszerre a mobilokon kívül analóg vagy ISDN-vonalak is csatlakoztathatók. A CTP-rendszerrel közvetlenül hívhatók a csatlakozott mobiltelefonok, akár egy adóvevő esetében, így remekül használható egy iroda alkalmazottai vagy egy család tagjai közötti beszélgetésekre.

Szintén a CeBIT-en mutatta be a Siemens ˝Com-Badge˝ nevű, háztartási készülékeket irányító hordozható készülékét. Az egyszerű, akusztikus eszközön keresztül működtetni tudjuk intelligens háztartási gépeinket. A Siemens ˝Com-Badge˝ segítségével visszajátszhatjuk telefonüzeneteinket, kezelhetjük a kaputelefont vagy az ajtócsengőt. A készüléket ruházatunkra is fel tudjuk szerelni, így hangutasításokat adhatunk vele. Jó hír a divatrajongóknak, hogy a jelvényre emlékeztető eszköz ékszerként használható változata is hamarosan kapható lesz.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle