Connect with us

technokrata

Pillantás a jövőbe: Siemens tanulmánykészülékek a CeBIT-en

Kütyük

Pillantás a jövőbe: Siemens tanulmánykészülékek a CeBIT-en

Az infokommunikációs iparág legnagyobb seregszemléjének számító hannoveri CeBIT kiállításon a Siemens távközlési ágazata számos innovatív eszközzel rukkolt elő.


A ˝Runster˝ névre keresztelt ˝interaktív sporttárs˝ erőnlétünkre ügyel, egy másik készülékkel menet közben tévézhetünk, miközben egy újabb, ruhánkra szerelt ˝kütyüvel˝ háztartási készülékeinkkel beszélgethetünk. Ráadásul az innovatív Siemens-termékek megkapó designjukkal is azonnal belopják magukat a fogyasztók szívébe.

A ˝Runster˝ az otthoni futóedzésekhez használható zenei készülék, amely futótempónkhoz alkalmazkodó tempójú zenét választ ki és játszik. A Voice Coach funkciónak köszönhetően edzéstervünk jól tartható: audioedzőnk figyelemmel kíséri teljesítményünket, és folyamatos visszajelzést ad róla, szükség esetén pedig hangjelek segítségével sarkall nagyobb erőfeszítésre.

A Siemens az eddig kevéssé elterjedt DVB-H (Digital Video Broadcasting for Handheld, vagyis mozgás közbeni digitális jelvételre alkalmas) szabványra épülő készüléket is bemutatott. Ennek használatával többé nem maradunk le kedvenc tévéműsorunkról. A DVB-H vevővel, sztereó hangzással és nagyméretű VGA-érintőképernyővel ellátott koncepcióterméknek köszönhetően mára egyetlen hordozható eszközzel televíziózhatunk, nézhetjük meg a közvetítésekhez kapcsolódó háttérinformációkat, vásárolhatunk az internetről és tölthetünk le térképeket.

Nem kell többet a mini-telefonok képernyőit sem bogarásznunk, ha a Siemens New Interaction telefonját használjuk. Ez ugyanis képes az adatok kivetítésére, bármilyen sík felületre, például egy asztalra. A parányi gombok nyomkodását is elfelejthetjük: az adatok bevitelére a készülékhez tartozó bluetooth-os tollat lehet használni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle