Connect with us

technokrata

A Gizmodo mobil játékgép odacsap a konkurenseknek!

Kütyük

A Gizmodo mobil játékgép odacsap a konkurenseknek!

A Tiger Telematics a hannoveri CeBIT-en bemutatta a sokak által várva várt Gizmodo mobil játékgép végleges verzióját.


A 140 gramm tömegű Gizmodo egy igazi multifunkciós készülék, hiszen segítségével nem csak telefonálni (GSM 900/1800/1900 MHz), hanem többek közt játszani, zenét hallgatni, filmeket nézni, fényképezni és üzeneteket (SMS, EMS, MMS) küldeni is lehet, és akkor a fejlett GPS helymeghatározó szolgáltatásokról nem is beszéltünk.

A képmegjelenítésről egyrészt egy 2,8 colos képátlóval rendelkező, TFT technológiájú, 240×320 pixeles felbontású folyadékkristályos kijelző, másrészt pedig egy Nvidia-féle GoForce 3D 4500-as grafikus processzor gondoskodik. Utóbbi chip többek közt Direct 3D Mobile, OpenGL-ED, MPEG-4 és H.263 gyorsítást valósít meg, tehát nem kell attól félni, hogy a lejátszás egy pillanatra is megakad. A Windows CE-t futtató kis masina lelke egyébiránt nem más, mint egy 400 MHz-es órajelű ARM9 processzor. A film- és zenelejátszásról a Windows Media Player 9 gondoskodik, a memóriabővítés pedig hagyományos SD (Secure Digital) kártyák révén könnyedén kivitelezhető.

Ezen paraméterek ismeretében bizton állíthatjuk, hogy a most debütált Gizmodo komoly konkurenciája lehet a nemrégiben debütált Sony PSP-nek, vagy éppen a Nintendo DS-nek, illetve a Nokia N-Gage modelljeinek. A készülék sikere nagymértékben azon múlik, hogy hány játék lesz hozzá kapható. A forgalmazás indulásakor, vagyis március végén mintegy huszonöt játékszoftver lesz elérhető a 329 eurós árú Gizmodóhoz. A leghíresebb játék a Richard Burns Rally lesz, a szoftverek ára pedig 15 és 50 euró között fog alakulni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák