Connect with us

technokrata

Megindult a QWERTY billentyűzetes új LG mobiltelefon szállítása

Kütyük

Megindult a QWERTY billentyűzetes új LG mobiltelefon szállítása

Az LG Electronics újabb innovatív, egyedi tervezésű, sokrétű funkciókkal és QWERTY billentyűzettel ellátott mobiltelefont dobott piacra.

A modell célközönségét elsősorban a fiatalok alkotják.

Az LG Electronics bejelentette, hogy a legnagyobb amerikai mobilszolgáltatóval, a Cingularrel együttműködésben új, QWERTY billentyűzetes okostelefon-modellt mutat be (modellszám: LG-F9100). A készülék oldalából szabványos angol, QWERTY kiosztású billentyűzet csúsztatható elő, amellyel a felhasználók az eddiginél sokkal kényelmesebben írhatják meg üzeneteiket.


Az elsősorban szöveges üzenetek kezelésében ügyes okostelefon legjellemzőbb eleme a könnyen használható, oldalra csúsztatható billentyűzet, amellyel a felhasználó a nagyméretű képernyő segítségével olyan azonnali üzenetküldő alkalmazásokhoz csatlakozhat, mint az AOL, az ICQ vagy a Yahoo Messenger. A készülék emellett SMS és e-mail küldésére is használható.

Az LG Electronics elmondása szerint a vállalat a Cingularrel szoros együttműködésben, közösen fejlesztette ki ezt a divatos készüléket, hogy időben választ adjon a vezetéknélküli Internet-szolgáltatások széles skáláját előtérbe helyező piaci trendek kihívásaira. A belső antennás telefon minőségi anyagokból, elegáns fekete színben készül, ezért ideális olyan fiatalok számára, akik különbözni szeretnének másoktól.

Az LG-F9100 modell innovatív formatervét több helyen is elismerték, például az International Forum Design (iF – Nemzetközi Design Fórum), a világ egyik mértékadó ipari formatervezési testületének számító német szervezet nemrégiben a telefont gyártó LG Electronicsnek ítélte oda a rangos ˝iF Design Award˝ díjat. A billentyűzettel felszerelt mobiltelefont a 2005. évi CeBit alkalmával is bemutatják. Az egyhetes eseményt a németországi Hannoverben tartják március tizedikétől.

A terméket a világ legnagyobb elektronikai vásárán, a január elején Las Vegasban megrendezett 2005 International CES keretében mutatták be. A vállalat szerint a modell azonnal felkeltette az amerikai és más fogyasztók figyelmét, ezért a cég a Cingularrel karöltve promóciós eseményeket szervez a mobiltelefon megismertetésére.

Juno Cho, az LG észak-amerikai üzletágának alelnök-igazgatója elmondta: ˝A QWERTY billentyűzetes okostelefont a fiatal amerikaiak körében végzett, életstílusra és mobiltelefon-használatra irányuló kiterjedt kutatások eredményei alapján fejlesztettük ki. Az LG Electronics folytatja a megkezdett utat, és a jövőben is változatos egyedi kialakítást, valamint széles körű funkciókat felvonultató, haladó modellekkel rukkol elő˝.

A Cingular tavaly olvadt össze az akkor harmadik legnagyobb GSM mobilszolgáltatóval, az AT&T Wireless-szel, így a kontinens legnagyobb mobilszolgáltatójává vált. A társaság jelenleg az Egyesült Államokat teljes egészében lefedő hazai GSM hálózattal, valamint 46 millió előfizetővel büszkélkedhet. A Cingular az év elején indította el 2,7. generációs EDGE szolgáltatásait, és nagy erőfeszítéseket tesz a nagysebességű adatátvitelt biztosító innovatív szolgáltatások kifejlesztése érdekében.

Ezzel párhuzamosan a Nokia és a Motorola mellett – e téren az egyetlen koreai gyártóként – a Cingular az LG Electronics-t is beválasztotta elsődleges beszállítói közé saját 3G pályázatához, amelynek keretében a cég az év végéig harmadik generációs WCDMA szolgáltatásokat kíván bevezetni az amerikai piacon.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom