Connect with us

technokrata

Egy új Siemens technológia révén megelevenednek a mobil üzenetek

Kütyük

Egy új Siemens technológia révén megelevenednek a mobil üzenetek

A Siemens legújabb fejlesztésének köszönhetően megelevenedhetnek az amúgy talán már kicsit unalmassá váló mobiltelefonos üzenetek.


A német vállalat a holnap kezdődő hannoveri CeBIT 2005 szakkiállításon mutatja majd be azt az úgynevezett Animated Instant Voice Messages technológiát, melynek segítségével a képet tartalmazó multimédiás üzenetek új életre kelhetnek és ráadásul szóbeli üzenetet is közvetíthetnek.

A Siemens újdonságának rendkívül egyszerű a működése: az előfizetőnek első lépésben egy fényképet kell készítenie önmagáról, majd ezt követően fel kell vennie a kívánt hangüzenetet. Ekkor színre lép a digitális technológia, mely alaposan kielemzi a hanganyagot, hozzáteszi a képhez és itt jön a lényeg: az önarcképen a szájat lejátszás közben pontosan úgy mozgatja, mintha az egy teljesen hagyományos videófelvétel lenne. Az újfajta üzenethez egyébként hagyományos karakteres sorok is csatolhatók.

Természetesen nem feltétlenül kell magunkat lefényképezni egy-egy animált üzenethez, hanem akár arra is lehetőségünk nyílik, hogy előre eltárolt figurák, vagy például híres személyek mondják el helyettünk a mondanivalónkat. Az Animated Instant Voice Messages egyébként az IMS (IP Multimedia Subsystem) adattovábbító rendszerre épül és a Siemens szerint kiválóan együtt tud majd működni a walkie-talkie jellegű PTT (Push To Talk) technológiával.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle