Connect with us

technokrata

Az olcsó internetes (VoIP) telefonálás a mobilokat is meghódítja

Kütyük

Az olcsó internetes (VoIP) telefonálás a mobilokat is meghódítja

A héten kezdődő CeBIT 2005 szakkiállításon várhatóan több olyan mobiltelefonnal is találkozhatunk majd, melyek segítségével nem csak hagyományos módon, hanem akár Interneten keresztül is lehet telefonálni.


Konkrét példát tekintve, a Freenet a rangos rendezvényen mutatja be első VoIP (Voice over Internet Protocoll) kompatibilis mobil készülékét, a Freenet iP1 névre keresztelt telefont.

Az újdonságot a Freenet a francia székhelyű Alcatel segítségével fejlesztette ki. A készülék fontosabb tulajdonságai közé tartozik többek közt a divatos szétnyitható kialakítás, a nagyfelbontású színes kijelző, a GPRS adatátviteli technológia támogatása, valamint a fejlett WAP böngésző alkalmazás. A telefonból ezenkívül a manapság oly népszerű Bluetooth kontroller sem hiányzik. A részletes specifikációk várhatóan napokon belül ki fognak derülni.

A legnagyobb japán mobil operátor, az NTT DoCoMo egyébként már tavaly nyáron kiadott egy Wi-Fi és VoIP támogatású harmadik generációs mobiltelefont. A Passage Duple rendszernek köszönhetően az N900iL típusjelű telefon teljesen automatikusan képes váltani a 3G FOMA és a 802.11b Wi-Fi hálózatokon operáló VoIP üzemmódok között. A felhasználók megadhatják, hogy amennyiben mindkét vezeték nélküli technológia elérhető a közelükben, a készülék melyiket favorizálja. Mondanom sem kell, hogy a telefon fejlett webböngészője mindkét üzemmódban használható.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák