Connect with us

technokrata

Mobil televíziózáshoz nem feltétlenül a 3G a legjobb

Kütyük

Mobil televíziózáshoz nem feltétlenül a 3G a legjobb

Míg egyesek szerint a harmadik generációs mobiltelefonos hálózatok egymagukban képesek ellátni az összes fejlett multimédiás feladatot, addig mások úgy vélekednek, hogy például a televíziós adások mobil közvetítéséhez nem a 3G-t, hanem annál sokkal hatékonyabb, specifikus technológiákat kell alkalmazni.


A France Telecom, az Orange, a Bouygues Telecom és a TPS műholdsugárzó vállalat munkatársai a napokban bejelentették, hogy minden részletre kiterjedő teszteket kívánnak folytatni a mobiltelefonos TV technológiák kapcsán.

A Le Monde című lap értesülései szerint az említett vállalatok annak a DVB-H (Digital Video Broadcasting Handheld) szabványnak szavaznak bizalmat, melyet kifejezetten mobilkészülékekre optimalizáltak. A tesztek várhatóan idén júniusban fognak megkezdődni Párizsban, ahol is legalább 200 darab DVB-H kompatibilis készüléket fognak kiosztani a tesztalanyoknak.

˝Míg az UMTS technológiák segítségével egy pontból egy pontba tudunk televíziós tartalmakat eljuttatni, addig a DVB-H révén egy pontból egyszerre több pontba eljuthatnak a TV adások˝ – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban a France Telecom élén a Thierry Bretont váltó Didier Lombard, aki szerint a 3G egyszerűen nem rendelkezik akkora kapacitással, hogy maximálisan kiszolgálja a mobil televíziós igényeket.

Hasonló DVB-H tesztprojekt indítását tervezi egyébként az O2 az NTL1 és a Nokia segítségével, melynek keretein belül Oxfordban mintegy 250 darab Nokia 7710-es médiatelefont fognak majd vallatóra.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle